Wedstrijdverslag M21

Wedstrijdverslag M21

De beste hokprestatie en Grootmeester van deze week is Hoezen-Steinhage uit Belfeld.  Met 9 duiven mee winnen ze 9 prijzen tegen 3.087 duiven als volgt; 8, 9, 10, 15, 18 enz. Totaal 847 punten. Een Clean Sweep met veel kopprijzen. De combinatie is niet aan zijn proefstuk toe. In 2022 werden ze o.a. Vitesse kampioen van Nederland. Van harte proficiat heren!

Op de 2e plaats is geëindigd Van de Akker-Heeren uit St. Willibrord met 9 duiven mee en 9 prijzen en een puntentotaal van 818 punten. Op de 3e plaats is geëindigd M. v. Dam & Dochter Deurne met 11 duiven mee en 9 prijzen en een punten totaal van 750. Op de 4e plaats is geëindigd Jan Lamers uit  Eemnes met 9 duiven mee en 9 prijzen en 743 punten. De 5e plaats was voor Frans Muysers, Lottum met 23 duiven mee en 21 prijzen, goed voor 718 punten.

Uitblinkers en eervolle vermeldingen deze week voor zowel de snelste duif als beste hokprestatie in hun vlieggebied voor M.J. Lourenssen Berghem, M.v. Dam en Dochter Deurne, Gwen v.d. Merwe Dordrecht, Willem de Bruijn Reeuwijk, T&H van het Ende Wezep, Comb Moespot Zutphen, Tj. Kooistra Veenwoudsterwal en A. van der Wal uit Rottum.

De weersomstandigheden tijdens de derde Midfond vlucht van dit seizoen waren wederom uitdagend. Met wat geduld wisten de lossingscommissies en IWB de duiven wat later op de dag goed naar huis te krijgen. In totaal namen 6.272 liefhebbers deel met 125.773 duiven.

Alle Vluchtwinnaars en Grootmeesters van harte proficiat.

IWB verslag
door Jouke Rottine

Zaterdag
In de morgen een lage drukgebied t.h.v. Drenthe/Overijssel met regen in de afdelingen 1, 2, 5, 6, 10 en 11, welke in de middag westwaarts trekt. Oost van de lijn Antwerpen/Brussel/Parijs is s ’morgens lage bewolking en zijn er slechte zichten, in de loop van de morgen/middag verbeteren overal de condities. De wind is in Frankrijk noordwest en draait naar zuid. Men moest hierdoor wachten met lossen tot na 12 uur. De gemelde vertrekken waren goed.

Zondag
Geen ideale omstandigheden op zondag, de dag start met zwaar tot geheel bewolkte condities in Frankrijk/België, dit is wel middelbare en hoge bewolking, de zichten op de vlieglijn zijn 10+. De regen welke zichtbaar is op de radar komt niet tot de grond. In de loop van de dag wordt er veel regen met onweer voorspelt. Wind is zuid tot zuidoost. De duiven van afdeling 3 zijn goed vertrokken vanaf de losplaats.

Komende week

Volgende week zijn er twee vluchten E22 en V22. Voor de Dagfondvlucht E22 gelden andere (grotere) vlieggebieden. In het Uitslagen Dashboard wordt dat automatisch meegenomen. Succes alvast met de voorbereidingen.

Uitslagen op een rij

INFORMATIE VOOR LEDEN

Informatie voor leden