Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Duif gevonden > Meld je gevonden duif

Meld je gevonden duif

Toets hieronder de gegevens in voor het telefoonnummer van de eigenaar
Staat er geen NL op de ring? Meld een buitenlandse duif.

Sierduiven

Het kan ook zo zijn dat je een sierduif hebt gevonden. Ook deze duiven zijn normaal gesproken voorzien van een voetring. Bekijk de lettercombinatie en meld een sierduif.

Verzorgen en/of vangen van de postduif

Vaak vliegt een duif, na wat rust, weer terug naar zijn eigen hok. Om de duif wat aan te laten sterken kun je water en ongekookte rijst voeren.

Als de duif na één of twee dagen nog op zijn plaats blijft, probeer hem dan te vangen. Soms kan dit een lastig klusje zijn. Een tip is om een doek over de duif te gooien. Je kunt de duif dan met doek en al oppakken en het jaartal en ringnummer aflezen. Zoek de eigenaar met het jaartal en ringnummer

Verenigingen en opvanghokken

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om de duif tijdelijk zelf in een hokje te zetten, dan kun je met iemand contact opnemen van een vereniging in de buurt. Zij kunnen je dan verder helpen. Daarnaast is het ook mogelijk de duif naar een centraal opvanghok in de buurt te brengen. Zij zorgen ervoor dat de eigenaar op de hoogte gesteld wordt.

Reageren is verplicht

Eigenaren die een melding krijgen van een gevonden duif, zijn verplicht om hierop een reactie te geven. Het is bedoeling dat je zo snel mogelijk een afspraak maakt om de duif op te (laten) halen. Zeker voor mensen die zelf geen postduiven houden, is het belangrijk om zo snel mogelijk samen tot een oplossing te komen.  De duif zou ook weggegeven kunnen worden. In dat geval ben je verplicht het eigendomsbewijs op te sturen.

Ook wanneer je als eigenaar bericht hebt gehad van een centraal hok, moet je zo snel mogelijk reageren, zodat de hokbeheerder weet of je de duif wilt houden.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.