Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Service > Ringen > Een kopie van een eigendomsbewijs aanvragen

Een kopie van een eigendomsbewijs aanvragen

Met het eigendomsbewijs dat hoort bij de vaste voetring kun je laten zien dat de duif van jou is. Als je dit bewijs in je bezit hebt, kan de duif op jouw naam geregistreerd worden en mag de duif op de hoklijst. Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Zelf aanvragen

Door in te loggen op mijn.duivensportbond.nl kun je zelf een aanvraag invoeren en deze ook meteen via IDeal betalen. De aanvraag is dan direct in behandeling genomen.

Heb je (nog) geen account of lukt het niet om deze aan te maken omdat het e-mailadres nog niet bekend is in de administratie, maak dan per kopie dat je wilt aanvragen € 5,00 over op NL51 INGB0000019666 t.n.v. NPO. Bij de overschrijving vermeld je het jaartal, ringnummer en je verenigings-lidnummer. 

Vraag je meer kopieën aan en passen de gegevens niet op de overschrijving, stuur dan een  met deze gegevens naar de ringenadministratie en geef hierin aan dat het te betalen bedrag is overgemaakt. Vermeld in dit e-mailbericht je volledige adres.

Meer dan 5 kopieën

Vraag je meer dan 5 kopie-eigendomsbewijzen aan? In dat geval geldt vanaf de zesde aanvraag een ander bedrag, namelijk € 2,50.

Heb je bijvoorbeeld 10 kopie-eigendomsbewijzen nodig, dan maak je 5x € 5,00 + 5 x € 2,50 = € 37,50 over.

Behandeling aanvraagVoorbeeld kopie-eigendomsbewijs

Eén keer in de week worden alle aanvragen van die week in de administratie gezet. Een aanvraag waarvan de betaling nog niet is ontvangen, wordt niet in behandeling genomen.

De aanvrager ontvangt een kaart en ook de eventuele vorige eigenaar ontvangt bericht. De aanvragen worden daarnaast ook nog gepubliceerd in Op (de) Hoogte. De vorige eigenaar kan bezwaar maken tegen het uitgeven van een kopie.

Als er na vier weken geen bezwaar is gemaakt, wordt een kopie-eigendomsbewijs geprint en wordt deze opgestuurd naar de aanvrager. De duif staat dan automatisch ook op de juiste eigenaar.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.