Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Service > Ringen > Ringnummers op je eigen naam registreren

Ringnummers op je eigen naam registreren

Het is belangrijk dat postduiven die in je bezit zijn, bij de NPO ook geregistreerd staan op jouw naam. Op die manier ben je als eigenaar snel terug te vinden. Dat is prettig voor jezelf, voor degene die de duif heeft gevonden, maar zeker ook voor de duif.

In het wedvluchtreglement is bovendien bepaald dat een oude duif vóór 1 april van het lopende jaar op naam van de liefhebber moet staan en op de hoklijst moet zijn vermeld. Voor het deelnemen aan tentoonstellingen geldt de datum van 1 oktober.

Gekochte of gekregen duiven

Van alle duiven die je koopt of op een andere manier krijgt, stuur je het eigendomsbewijs naar het kantoor in Arnhem (Papendal). Ringnummers uit de jaren 2008 of eerder, schrijf je op een formulier. Voor ringnummers van 2009 of later is dat niet nodig. Die worden door middel van de streepjescode gescand. Na het overzetten worden de overschrijvingen weer teruggestuurd. Vermeld bij het versturen in ieder geval je verenigings- en lidnummer, naam en adres. Het is niet meer mogelijk om de duiven op het Bureau over te laten schrijven.

Naar een andere vereniging

Als je overgaat naar een andere vereniging, is het niet nodig om de eigendomsbewijzen op te sturen. Alle ringen die op dat moment op je naam staan, blijven ook bij het veranderen van vereniging op jouw naam geregistreerd.

Nabestelde ringen

Nabestelde ringenseries uit 2018 kunnen door de ringadministrateur worden overgeschreven via het speciale internetformulier. De eigendomsbewijzen hoeven dan niet te worden meegestuurd.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.