Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Kenniscentrum > Duiven voor consumptie > Postduiven, niet voor consumptie?

Postduiven, niet voor consumptie?

Dit artikel is bestemd voor 'leveranciers van consumptieduiven'. Het gaat over het aanbieden van postduiven voor consumptie en het gebruik van diergeneesmiddelen. Het artikel bestaat uit een aantal vragen en antwoorden. Beantwoord de vragen en ga naar de tekst of de vraag dat het antwoord noemt. Zo hoeft u niets te lezen over wat u toch niet interesseert. En als u denkt: 'Ik bepaal zelf wel wat ik wil weten', dan leest u gewoon alles!

Duivenhouders houden hun dieren niet voor consumptie. Maar het is wel mogelijk om duiven te eten of voor de consumptie te verkopen en een aantal duivenhouders doet dat dan ook regelmatig. De consumptie van duiven was duizenden jaren geleden zelfs de reden voor de Perzen en de Grieken om duiven te gaan houden. Veel restaurants hebben duif op het menu staan. En daar is niks mis mee. Tenminste: als er met de duiven niks mis is. De duivenhouder heeft een belangrijke rol om daarvoor te zorgen. Dat wil zeggen: die rol heeft hij als hij zo af en toe een 'leverancier van consumptieduiven' wil zijn. 

Meer informatie?

Voor meer informatie over diergeneesmiddelen kunt u contact opnemen met uw dierenarts. Ook op de website van voorheen de Productschappen Vee, Vlees en Eieren is nog informatie te vinden.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.