Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Brabantse Super League (BSL) nu provinciaal

Brabantse Super League (BSL) nu provinciaal

In 2017 werd de Brabantse Superleague opgericht met de bedoeling competitie te bieden op de ZLU-vluchten tussen de inkorfcentra: De Heen, Hoogerheide, Tilburg en Werkendam. Het is een open samenspel met deelnemers uit hoofdzakelijk de afdeling Brabant 2000 en enkele liefhebbers uit de grensgebieden.

De Brabantse Superleague (BSL) mag zich verheugen over een mooie deelname, immers alle duiven staan automatisch gedubbeld. De afgelopen twee jaar kende de BSL twee sterke generaal kampioenen in de personen van Jan van Gils in 2017 en Ronald Geerdink in 2018. De startende IFC's wilden klein beginnen om zo de kar goed op de rails te zetten, ondanks de velen verzoeken vanuit Oost-Brabant en inkorfcentra vanuit omliggende provincies. In mei 2019 is er toenadering gezocht bij de drie Oostbrabantse IFC's, te weten: Oss, Stiphout en Valkenswaard. De deur stond wagenwijd open om de superleague provinciaal verder uit te venten.

Wie mogen er deelnemen aan de BSL-vluchten?

  • Om te beginnen moet u hebben ingekorfd bij een van de zes deelnemende IFC's.
  • Uw afstand van Pau is maximaal 1040 km.
  • U dient lid te zijn van de NPO-afdeling Brabant 2000 of Oost-Brabant.
  • U bent woonachtig in de gemeente Tholen of er is speciaal dispensatie aan u verleend (i.v.m. deelname van oudsher). 


Voor 2019 gaan we al op sportief gebied de degens kruisen. Wie wordt de eerste provinciale ZLU-kampioen van de Brabantse Superleague? U kunt de verrichtingen van onze deelnemers volgen via 
brabantsesuperleague.jimdo.com

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.