Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > De impact van lage temperaturen

De impact van lage temperaturen

Is het verantwoord om wedvluchten te organiseren bij lage temperaturen? Die vraag werd afgelopen weken regelmatig gesteld naar aanleiding van de geplande vluchten op zaterdag 13 april jl.

Voorafgaand aan de vluchten was er nog geen onderzoeksinformatie beschikbaar die we konden gebruiken om de vraag verantwoord of niet te beantwoorden. Wel hebben we deze periode benut om onderzoeksinformatie te vergaren, om zo een antwoord te kunnen geven.


Conclusie recent onderzoek
Uit de uitslagen van zaterdag 13 april blijkt dat de concoursen prima zijn verlopen. Uit deze vluchtdag kunnen we de voorzichtige conclusie trekken dat bij dergelijke korte afstanden (circa 110 tot 180 km) het lossen van nog niet ingevlogen oude duiven bij 5-7 graden Celsius en zelfs enkele sneeuwbuien niet tot een verstoord vluchtverloop leidt. Het gaat hier overigens wel om maar één vluchtdag.

Meer onderzoek nodig
Als er in de toekomst vaker dergelijke koude vluchtdagen plaatsvinden, verrichten we wederom onderzoek, zodat we de voorlopige conclusie kunnen bevestigen. Het volledige rapport is hier beschikbaar. 

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.