Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Eén van je duiven gevonden? Reageer!

Eén van je duiven gevonden? Reageer!

De duiven worden alweer volop getraind en binnenkort doen ze weer mee aan de eerste vluchten van dit seizoen. Het aantal duiven dat de weg kwijtraakt, neemt daarom weer toe. Voor de persoon of de instantie die een duif opvangt is het wel zo prettig als je laat weten wat er met de duif moet gebeuren.

Een duif wordt opgevangen en verzorgd met de beste bedoelingen. Ook door bijvoorbeeld de beheerders van vogelopvang en centrale hokken. Het is heel vervelend als we bij deze opvang niet meer terecht kunnen, omdat eigenaren niks laten horen. 

Gestopt door slechte ervaringen

In Eindhoven was een centraal hok gevestigd met een enthousiaste beheerder. Al na een jaar heeft is hij hiermee echter gestopt. Zijn reden: 'omdat bijna niemand de duif ophaalt, 75 % van de liefhebbers laat zelfs niets weten'. Toen hij met het hok begon had hij de bedoeling om goed voor de verdwaalde duiven te zorgen, zodat de eigenaren ze weer in goede gezondheid en conditie terug zouden krijgen. Dit bleek een illusie.

Dus nogmaals, laat in ieder geval iets weten aan degene die je duif heeft opgevangen. Het is overigens ook een verplichting.
Gaat het om iemand die zelf geen duiven heeft en hier ook weinig van weet. Ga de duif dan altijd ophalen. Ook al is de duif gewond en verwacht je niet dat hij kan blijven leven.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.