Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Familiehuis Daniel den Hoed

Familiehuis Daniel den Hoed

Op vrijdag 10 maart ben ik de vrijwilligers van het Familiehuis Daniel den Hoed eindelijk gaan verrassen met de opbrengst van de bonnenverkoop van december 2016.

Na vele jaren met mijn vaste maatje Willem Booltink de bonnenverkoop te hebben georganiseerd was het een jaar stil geworden. Dit omdat de vele werkzaamheden alleen niet te doen zijn. In het voorjaar van 2016 melde Frank Oosterhof aan mij dat hij wel interesse had om de bonnen verkoop weer nieuw leven in te blazen. Ik heb Frank toen verteld wat er allemaal bij komt kijken en hij zag daar geen problemen in.

Gaandeweg het jaar merk je dan dat je oude vriend Willem er wel heel veel mee bezig was, in 2016 hadden wij 35 bonnen en andere jaren meer dan 110.

De opbrengst van de verkoop leverde toch nog een mooi bedrag op van 2660 euro! Hier gaan natuurlijk nog wel de kosten vanaf en zo konden wij op 10 maart 2017 richting Rotterdam. Ik heb die morgen eerst contact gezocht met het Familiehuis en gevraagd naar 1 van de 2 bij mij bekendste vrijwilligers Rob of Ria, na even wachten kwam Ria aan de telefoon, ik denk zal mijn naam niet noemen en heb haar even laten raden wie ik was, wat toch wel wat moeite koste, maar eenmaal  mijn naam gehoord was de herkenning gelijk weer terug. Ik vroeg haar of zij en Rob rond 13.00 uur aanwezig waren zodat ik even een bakkie kon komen doen.

Natuurlijk vonden zij dit een heel goed idee, dus ik ben samen met mijn vrouw om 12.30 uur richting het Familiehuis gereden, daar aangekomen stond Rob ons al op te wachten en kregen we een hartelijk ontvangst. Nadat ook Ria en Rachel Maréchal, directeur van het Familiehuis er bij kwamen werd het al gauw een kwartiertje terug praten in het verleden en natuurlijk vroeg een ieder ook naar Willem Booltink die ze toch wel mistten in dit samen zijn.

Uiteindelijk kwam ik toen op het punt waarvoor ik op bezoek kwam, tot dit moment hadden zij nog niets door. Groot was dus ook de verrassing toen ik Ria een envelop gaf waarin het bedrag zat van de verkoop minus de kosten.

Ik heb hun gezegd dat het echt voor de vrijwilligersdag is, deze dag hadden Willem en ik de laatste jaren volledig  geregeld en dat hadden ze het vorige jaar zeker gemist. Dan zie je hoe mooi het is dat we mensen die het hele jaar belangeloos klaar staan, voor mensen die echt in een zeer zware periode van hun leven of die van een naaste zitten een mooie dag kunnen bezorgen. Dus een mooie bijdrage voor de vrijwilligersdag van 2017. En ik hoop dat ik voor 2018 weer samen met nog wat leden van de club weer de hele dag zou kunnen regelen uit een verkoop eind 2017!

Arie Huizer
Stichting H.E.L.D.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.