Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Gebruikerstest website

Gebruikerstest website

Afgelopen week heeft de gebruikerstest van de nieuwe website van de NPO plaatsgevonden. Een vijftal mensen is gevraagd opdrachten uit te voeren.

Het ging hierbij om diverse soorten gebruikers. Onder de testers onder andere Marjon van Dijk, voormalig lid van PV De Snelpost in Veenendaal, een ervaren internetgebruikster. Zij testte de website voor de mobiele telefoon. De heer Priem, ook uit Veenendaal en actief lid van De Snelpost, gaf aan minder vaardig te zijn. Hij was een van de testers van de dekstopversie.
Verder werden een medewerker van het kantoor en een tweetal personen buiten de duivensport als testpersoon ingezet.

Verbeteringen

Terwijl de test werd uitgevoerd, werd er ook gefilmd. Hierdoor is later nog precies terug te zien welke ‘routes’ iemand heeft gevolgd om de gevraagde informatie te vinden.

Opvallend was dat dezelfde verbeterpunten bij alle testers, ervaren of niet ervaren, meteen al duidelijk werden.

Nieuws staat weliswaar prominent op de homepage, toch bleek dat wanneer je al op de site andere activiteiten hebt gedaan, je het nieuws niet zo gemakkelijk meer kunt vinden. De navigatie wordt aangepast. Ook het teruggaan naar de homepage wordt duidelijker en de vindbaarheid van het item ‘lid worden’ moet verbeterd worden.

 Djust, het bedrijf dat de website heeft ontworpen, gaat de resultaten nog verder analyseren en dan volgen er meer verbeteringen.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.