Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Geplande vluchten in verband met zomerse temperaturen

Geplande vluchten in verband met zomerse temperaturen

De zomer is echt begonnen, de temperaturen lopen op en lijken komende week zelfs historische records te gaan breken. Dit heeft de aandacht in verband met geplande vluchten.

Afgelopen week
Door de invloed van de oostenwind en oplopende temperatuur kenden de vluchten van afgelopen weekend voor oude duiven een verloop dat hoort bij de zwaarte van de vlucht. De vluchten voor de jonge duiven kenden een onregelmatig verloop, zelfs in bepaalde afdelingen zeer traag te noemen en zijn er nog jonge duiven onderweg.

Oproep
Een oproep aan u allen om met elkaar te zorgen voor de goede opvang van de jonge duiven die binnenlopen en om op zoek te gaan naar onderlinge afstemming om de logistiek voor het ophalen van opgegeven duiven zo veel als mogelijk te combineren.

Komende vluchten: monitoring en hitteprotocol
Voor de vluchten van het komend weekend monitoren wij de weersomstandigheden en hanteren daarbij het onlangs gepubliceerde hitteprotocol. Aangezien wij nu nog niet met zekerheid kunnen stellen wat de temperaturen op vrijdag, zaterdag en zondag worden, zullen wij nu nog niet overgaan tot afgelasting van de vluchten.

Afhankelijk van de temperaturen later deze week, richten wij - zoals in het hitteprotocol staat aangegeven -  de vluchten als volgt in: 

  • Voor oude duiven met één nacht mand inkorven is bepalend welke afstand daarin haalbaar is en of de mogelijkheid bestaat op vrijdag of zaterdag in te korven.
  • In overleg met sectie Jonge Duiven stellen wij voor de vluchten voor de jonge duiven op hetzelfde station te lossen als deze week.

Voor beide type vluchten geldt: enkel als de temperaturen van dien aard zijn dat er geen hitterecords gebroken gaan worden. Wij houden u op de hoogte via de website, de NPO Facebookpagina en ODH.

Bestuur NPO

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.