Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Hessel Ploeg op hokbezoek bij Hans de Ruig

Hessel Ploeg op hokbezoek bij Hans de Ruig

Mijn naam is Hessel Ploeg en ik ben 17 jaar oud. Ik ben zelfstandig spelend jeugdlid bij PV Maarssen, waar 19 actieve vliegende spelers zijn. Op de NPO beurs in Houten heb ik een hokbezoek gewonnen van Hans de Ruig.

Na een afspraak gemaakt te hebben, zijn we op 17 maart 2017 naar Oude Bildtzijl  gereden. We moesten wel eerst de TomTom instellen want vanuit Maarssen is het toch een kleine 2 uur rijden naar het uiterste puntje van Friesland. Na een mooie rit werden we heel vriendelijk onthaald met koffie en limonade. Tijdens de drankjes vertelde Hans ons over zijn duiven en de verzorging hiervan.

Wij moesten ons wel concentreren op zijn verhaal, omdat in de kamer waar we zaten te praten, onze aandacht snel werd afgeleid door alle mooie prijzen en alle teletekstuitslagen die aan de muur hingen.

Vervolgens gingen we naar buiten en hij vertelde dat hij de duiven van heel ver af kan zien aankomen door het grote open veld achter zijn woning. We zijn  vervolgens in alle hokken geweest en hebben erg veel van de topduiven in onze hand gehad, onder andere de Jumbo en de nachtvlieger.

Nadat we alle duiven hadden gezien zijn we weer naar binnen gegaan en weer wat gedronken. Hans gaf ons nog zeer nuttige tips en na twee uur zijn we vervolgens weer naar huis gereden. Hans, zeer veel dank voor je gastvrije ontvangst en veel succes met de aankomende vluchten.

Hessel Ploeg

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.