Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Hokbezoek bij Michel Verweij en Peter de Haan

Hokbezoek bij Michel Verweij en Peter de Haan

Op de NPO jeugddag in Houten, waar ik met mijn coördinator Ivo naartoe ben gegaan, heb ik een loting voor een hokbezoek bij Michel Verweij en Peter de Haan gewonnen. Donderdag 16 april ben ik naar de liefhebbers toegegaan.

Hallo, mijn naam is Stan Collé en ik ben 17 jaar oud. Ik participeer inmiddels bijna een jaar in de duivensport en vind het tot nu toe heel erg leuk. De leukste periode tot nu toe vind ik de kweek, aangezien ik nog niet met hele verre vluchten heb meegedaan omdat ik late jongen heb. Ik ben begonnen met een promohokje van de NPO om te kijken of ik het leuk vond. Dit bleek zo te zijn en ik ben samen met mijn opa begonnen aan de bouw van een groter hok. Van de resultaten van mijn jaarlingen verwacht ik niet al te veel, omdat ik vorig jaar natuurlijk niet gelijk de beste heb gekregen. In mijn huidige jongen duiven heb ik echter meer vertrouwen, want die heb ik gekregen van een aantal aardige en goede liefhebbers. Mijn hok kun je zien op de foto, hij is verdeeld in twee afdelingen van 1,20 meter lang en 1,20 meter breed. In het linker hok zitten mijn broedhokken met doffers en in het rechterhok mijn 20 jonge duiven. Verder heb ik nog een los deel in de schuur waar mijn duivinnen in zitten.

Op 16 april bezocht ik, samen met mijn opa, de liefhebbers Michel Verweij en Peter de Haan. Toen we binnenkwamen hebben we met z’n allen wat gedronken en gepraat over de sport. We hebben gepraat over veel dingen, zoals ziektes, het juiste weer om duiven af te richten en veel meer interessante dingen. Ik heb ook een paar tips gekregen en heb veel van deze ervaren mannen geleerd. Het zijn goede duivenliefhebbers die vele prijzen hebben gewonnen, daar kwam ik wel achter toen ik de  prijzenkast keek! Na het gesprek hebben we even een paar jongen duiven bekeken en heb ik er zelfs twee mee naar huis mogen nemen!

Stan3

Ik vond het een super informatieve en gezellige dag die ik zeker niet zal vergeten en ik bedank Peter en Michel hiervoor. Ik vind het goed van de duivenliefhebbers en de NPO dat ze jonge mensen betrekken bij de sport want ik zou het jammer vinden als de sport verloren zou gaan.

Groetjes Stan

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.