Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Rebecca Heijneman op bezoek bij Comb. Verweij-De Haan in Mijdrecht

Rebecca Heijneman op bezoek bij Comb. Verweij-De Haan in Mijdrecht

Mijn naam is Rebecca Heijneman en ik ben 10 jaar. Ik speel in combinatie met mijn vader en moeder onder de naam Fam. Heijneman. Op 20 november vorig jaar was ik, samen met mijn vriendin op de NPO jeugddag. Daar hebben we een super leuke dag beleefd en als klap op de vuurpijl ook nog een hokbezoek gewonnen van combinatie Verweij – De Haan. Op 26 april was het zover en reden we naar Mijdrecht waar we door Michel Verweij en zijn vrouw allerhartelijkst werden ontvangen.

Onder het genot van een lekkere kop koffie en een glas fris vertelde Michel enthousiast over zijn duiven en de duivensport. Even later schoof ook Peter de Haan aan. Michel en Peter vertelde onder ander ook  over de verzorging, de huisvesting en de speelwijze van hun duiven. Zo zijn de vliegduiven bij Michel gehuisvest en de kweekduiven bij  Peter. Daarna mochten we de topduiven zien die zijn gehuisvest in een mooi hok in de tuin van Michel. Hier zat ook de bekende ‘Red Rose’ bij. 

Peter had voor mij een hele mooie jonge duif meegenomen, rechtstreeks uit het kweekhok, met een super stamkaart. Een echte marathon duif. De opdracht is om deze duif over twee jaar op Barcelona te spelen.

Ook hebben we nog pas geboren kittens gezien. Er lopen bij deze duivenmelker inderdaad gewoon katten rond. Ik mocht ook kiezen uit een van de vele trofeeën die Comb. Verweij-De Haan de laatste jaren gewonnen hebben. Ik heb er geen gekozen omdat ik alleen trofeeën wil die eigenhandig gewonnen worden.  Daarna hebben we elkaar heel veel succes toegewenst in de duivensport en zijn we met de duif en de bijbehorende stamkaart terug naar huis gereden.

Michel en Peter heel veel succes met de marathonvluchten.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.