Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Jelle op bezoek bij Anne van Meerkerk

Jelle op bezoek bij Anne van Meerkerk

Al een paar jaar kunnen jeugdleden een hokbezoek bij bekende liefhebbers winnen. Tijdens de jeugddag worden deze hokbezoeken onder groot enthousiasme verloot door André van de Wiel. Ook dit jaar staat dat weer te gebeuren op zaterdag 21 november. Afgelopen november won Jelle een hokbezoek bij Anne van Meerkerk. Hier zijn verslag!

Anne van Meerkerk en Jelle

Ik ben samen met mijn vader combinatielid van de postduivenvereniging in Lemmer. Ik ben op mijn achtste begonnen met duiven toen vlogen we nog alleen op mijn vaders naam. Maar op mijn tiende werd het al snel  'Comb. D en J van den Berg'. Nu ben ik 12 jaar en heb ik in november een hokbezoek van Anne van Meerkerk gewonnen. Dat heb ik natuurlijk met beide armen aangenomen.

Hok Anne van MeerkerkToen we daar op een zondag kwamen werden we hartelijk ontvangen met wat te drinken en een koek en hebben we elkaar een beetje leren kennen. Toen dat voorbij was gingen we de hokken in. Bij de hokken liet Anne de duivinnen er eerst uit en die begonnen direct al heel hard te trainen. Toen gingen we het hok in, het werd al snel duidelijk dat die duiven geen stakkers waren. We kregen eerst de doffers in de handen. Dat waren hele mooie duiven ook de uitstraling vanaf hun bak vond ik geweldig. We liepen door naar een ander hok daar zaten twee duiven een donker kras en een rode, het waren twee doffers dat kon je direct zien. Ik vroeg Anne waarom die apart zaten hij zei dat ze niet wilden koppelen. Hij zei: 'als je die rode mooi vindt mag je hem wel mee nemen als cadeau' Ik wou hem natuurlijk wel hebben en dat mocht ook van mijn vader dus die ging mee naar Lemmer.

Weer buiten zagen we een hele grote kropper zitten het was een doffer en heet Gerrit. Hij wordt gebruikt als lokker en hij luisterde perfect. Anne liep met hem op zijn schouder naar een klein schuurtje waar een bak aan de wand hing daar moest hij in daarnaast stond een volière met allemaal kwekers. Ik vond dat het er veel waren maar ik kwam er later achter dat hij in zijn vlieghok ook nog kweekhokken had. Daar zaten zijn beste kwekers. Ik heb ze allemaal in mijn handen gehad en het waren prachtige duiven en ze waren ook nog eens super mak. Toen dat klaar was zijn we weer naar binnen gegaan daar kregen we nog wat te drinken en toen hebben we nog heel lang over duiven gepraat.

Daarna zijn we weer richting Lemmer gegaan met die rode duif. Bij het eerste wegrestaurant hebben we nog lekker gegeten en direct gekeken wat die rode duif nou gepresteerd had en we kwamen er al snel achter dat die al een paar eersten in het ACG had. Dus we hadden er weer een goede kweker bij we hebben hem nu een tijdje op de kweek en er komen hele mooie jongen uit dus maar hopen dat ze net zo goed vliegen als hun vader.

Jelle van den Berg

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.