Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Melden Châteauroux 2017

Melden Châteauroux 2017

In verband met de veiligheid van de nationale concoursen heeft bestuur NPO besloten de meldingsplicht op Châteauroux weer in te voeren. Vorig jaar is er naar aanleiding van de wedvlucht Châteauroux een aantal keren de vraag gesteld of de prijswinnaars wel voldoende gecontroleerd waren. Een goede controle is alleen mogelijk als de duiven ook gemeld worden. Dit is dan ook de reden om de meldingsplicht weer in te voeren.

Inkorven op de wedvlucht Châteauroux is alleen toegestaan in de nationale inkorflokalen. Bekijk in welke inkorflokalen in uw afdeling u in kunt korven.

Hoe te melden

Om het voor de inkorfcentra wat te vereenvoudigen gaan we het op de volgende manier doen.

De duiven worden gemeld op dezelfde manier als bij de marathonvluchten. Er zijn afdelingen die op de marathonvluchten geregeld hebben dat de duiven gemeld worden op een meldingsite die ervoor zorgt dat de meldingen direct door gaan naar de NPO. Wanneer deze faciliteit door de afdelingen opengesteld wordt, dan is dit ook voldoende.
De inkorflokalen van de overige afdelingen melden de snelste vijf duiven zo snel mogelijk op de site van Compuclub (meer duiven mag). Krijgt men tijdens het vluchtverloop door dat er in het inkorfcentrum meer dan vijf duiven bij de eerste 10 komen dan meldt men deze ook nog door.
Bestuur NPO hoopt hiermee de inkorflokalen te kunnen ontlasten.

Methodes van melden

Er zijn twee methodes waar het inkorflokaal gebruik van kan maken:

  1. Door in te loggen op de site van Compuclub. De vereniging heeft een inlogcode bij Compuclub (heeft u die nog niet vraag deze aan via info@compuclub.nl. Vul gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op inloggen.
  2. De vereniging maakt gebruik van het programma ´Duiven melden afstanden´.Dit kan alleen als men de nieuwe versie van bovengenoemd programma download. Hiermee kunnen de meldingen doorgestuurd worden naar Compuclub. Een aantal mail adressen staan al in dit programma. Het is noodzakelijk om een e-mailadres toe te voegen. Dit e-mailadres is webmeld@compuclub.eu

 

Men kan aanvinken naar welke adressen de melding gestuurd moet worden. Nieuw ten opzichte van voorgaande jaren is dat ook de vluchtcode moet worden aangegeven. Dit is verplicht. Melden met dit programma werkt alleen als men de versie 2017 gebruikt.

Met bovengenoemde methodes is het niet mogelijk om overal te melden. U dient ook te melden op de plaatsen waar uw afdeling voorschrijft dat u moet melden. Het kan dus zijn dat u op meerdere plaatsen de melding moet doorgeven. Voor de nationale vluchten is de melding bij Compuclub elk geval verplicht.

Bestuur NPO

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.