Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Activiteiten van de verenigingen > 41e Oostbrabantse Sterrenparade - Actie Zorgenkind door de duivensport

41e Oostbrabantse Sterrenparade - Actie Zorgenkind door de duivensport

Zondag 22 januari barst het weer los in De Kentering, Dorpsstraat 54 in Rosmalen, de Oostbrabantse Sterrenparade met daaraan natuurlijk gekoppeld Actie Zorgenkind door de duivensport.

Een traditie die in 1976 opgezet werd door Harry van Zuijlen en Frans van Pinxteren. En hoewel ze nu 41 jaar ouder zijn, zijn ze nog altijd volop actief omdat de Actie in hun hart zit. En niet alleen in hun hart, want jaarlijks weten vele duivenmelkers hun weg te vinden naar deze unieke dag. Een mix van tentoonstelling, loterijen, bonnenverkoop en veel muziek, met als doel geld inzamelen voor de verstandelijk gehandicapte medemens. De gezelligheid is befaamd en maar al te graag komen de dames mee, om te genieten van een lekker dagje uit.

Voor zondag 22 januari is er weer alles aan gedaan om er voor u een mooie dag van te maken. Zo zijn er onze vrienden van drumband Prins Maurits uit Kaatsheuvel. Deze drumband, bestaand uit verstandelijk gehandicapten stelen jaarlijks de show. Zanger Bart Bierman en “the voice and the heart van Actie Zorgenkind”, Theo van Veghel zullen de oren van de luisteraars strelen. En dan, mede dankzij stersponsor Van Wanrooij bouw en ontwikkeling, zal er nog een groot artiest aan het programma toegevoegd worden.

Vooraf loopt er een bonnenverkoop op internet bij GPS-auctions van 8 januari tot 20 januari. Deze zullen in de zaal hun eindverkoop hebben.

En wie gaat er straks naar huis als winnaar van de TT, of met de Gouden wisselbeker voor de mooiste duif? Wilt u deelnemen aan de tentoonstelling? Opgeven kan tot 20 januari via email: ha.zuijlen@planet.nl  of telefonisch via 073-69081268.  Inzet van een oude doffer en oude duivin, welke op zicht gekeurd zullen worden. Deelname aan de tentoonstelling kost slechts € 5,00.

Niets houdt u nog tegen om deze gratis toegankelijke dag te bezoeken. Een dag om te melken, te genieten van mooie muziek en tegelijkertijd het goede doel sponsoren.

Tot ziens op 22 januari namens alle medewerkers van Actie Zorgenkind.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.