Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Activiteiten van de verenigingen > Competitie Marathon Noord 2016 staat weer in de steigers

Competitie Marathon Noord 2016 staat weer in de steigers

U heeft het wellicht op marathonnoord.nl al gelezen: op zaterdag 6 februari hebben het bestuur en een flink aantal medewerkers van Marathon Noord onderling van gedachten gewisseld hoe de editie van 2016 gestalte te geven.

Niet dat er veel kritiek is geuit op de gang van zaken het afgelopen jaar, maar als er zaken zijn die volgens de deelnemers aandacht verdienen, moet de organisatie zich daar niet doof voor houden. Omdat de medewerkers uit ons werkgebied eigenlijk ook de ogen en oren zijn van de organisatie is het een goede gewoonte om op de eerste zaterdag van februari op een centraal gelegen punt elkaar te ontmoeten en tijdens een lunch elkaars ervaringen te aanhoren.

Veel zal er niet veranderen, want op enkele kleine zaken na was er niets dan lof voor de organisatie die zo geluidloos functioneert. Dat is uiteraard een pluim op de hoed van de 'oudgedienden' die al jaren Stichting Marathon Noord op de kaart zetten en uitdragen. Het is de taak van de nieuwelingen om deze trend voort te zetten en daar waar mogelijk met nieuwe inzichten de competitie aantrekkelijker voor de deelnemers te maken.

Waar staan we voor in 2016

  • Stichting Marathon Noord (SMN) organiseert voor de Marathon spelers in het Midden en Noorden van Nederland een competitie voor zowel de ochtend als middaglossing.
  • We tellen alleen de eerste twee duiven van de inkorflijst van iedere vlucht.
  • U speelt na inschrijving automatisch mee.
  • Het programma voor 2016:


Middaglossing: St.Vincent (17-6), Albi (8-7) en Cahors (29-7)

Ochtendlossing: Barcelona (1-7), Marseille (15-7) en Perpignan (29-7)

  • Inschrijving kan t/m 31 mei 2016 via marathonnoord.nl. U speelt al mee voor 20,00 per discipline.
  • Per vlucht zijn minimaal 5 extra prijzen te winnen voor de nummers 1 tot en met 5.
  • De eerste 3 kampioenen van de middag- en ochtendlossingen worden, nadat de eindstand is opgemaakt door een afvaardiging van het bestuur bezocht en gehuldigd.
  • Elke vluchtwinnaar wordt bezocht door een afvaardiging van het bestuur en wordt gehuldigd.
  • Van de vluchtwinnaars en eerste kampioenen wordt een reportage aan het Spoor der Kampioenen opgestuurd.
  • Kijk op onze website voor de volledige spelregels en de te winnen kampioenschappen en (attractie) prijzen.

Net als voorgaande jaren gaan we weer onder alle deelnemers die zich vóór 20 maart inschrijven 5 bonnen verloten van prominente liefhebbers. Om de spanning er in te houden maken we de namen van de schenkers later bekend. Heeft u al ingeschreven dan bent u al kanshebber als u nog niet heeft ingeschreven wellicht een goede reden om dit alsnog te doen. Inschrijven kan op diverse manieren, via de site, maar ook in onze stand op de voorjaarsbeurs op 5 en 6 maart in Houten. Bestuurders en medewerkers staan beide dagen paraat om u in onze stand (nr. 213) in hal 2 te ontvangen om onder het genot van een kop koffie uw inschrijving te realiseren. Neemt u naast uw lidnummer NPO ook uw nieuwe IBAN-rekeningnummer mee, zodat er vlak voor de eerste vlucht uw inschrijfgeld automatisch kan worden afgeschreven? U kunt uiteraard ook zelf uw inschrijving via marathonnoord.nl verzorgen. Uiteraard zijn wij als organisatie ook erg benieuwd naar uw mening als u denkt dat er wat beter of anders kan. Misschien heeft u wel een suggestie die onze competitie nog aantrekkelijker kan gaan maken dan vernemen wij dit graag.

Zonder sponsoring zouden wij ons prijzenpakket (in 2015 ruim € 45.000,00 ) niet zo overweldigend kunnen presenteren. Vele oude bekenden hebben al laten weten ons weer te zullen steunen, maar misschien weet u of bent u zelf wel de sponsor waar wij graag kennis mee maken. Wij zoeken nog sponsors voor b.v. kampioenschappen op de middaglossing maar ook voor de morgenlossing. Mogelijk is dit iets voor u om aan de naamsbekendheid van uw bedrijf te werken. Een banner op de site kan u ook helpen om uw bedrijf te promoten.

Enkele weken na de voorjaarsbeurs barst het vliegseizoen 2016 weer los. Uiteraard staan de sprintkanonnen dan al enkele weken gereed in de startblokken. De grote fondmannen doen het allemaal wat rustiger aan, maar ik kan u wel verzekeren dat het bij de toppers van de lange drachten dan ook al flink kriebelt om wanneer mogelijk hun eerste trainingsvluchten te plannen. Het is opvallend dat er steeds meer liefhebbers van de grote fond hun duiven voor de eerste grote vlucht, dit jaar St.Vincent, veel meer kilometers laten maken dan zeg maar 5 jaar terug. Dat betekent ook voor hen eerder beginnen met de serieuze trainingen. 

Namens het bestuur en medewerkers van Stichting Marathon Noord wens ik u veel plezier in de voorbereiding naar ons eerste grote treffen op St. Vincent voor de middaglossing en daarna op Barcelona voor de ochtendlossing. Indien mogelijk graag tot ziens in Houten, lukt dat niet veel succes toegewenst dit nieuwe speelseizoen.

Cees Selhorst
(voorzitter)

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.