Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Activiteiten van de verenigingen > Duiven prominent aanwezig in Sibbe-IJzeren

Duiven prominent aanwezig in Sibbe-IJzeren

Zondag 26 juni hielden de nauw met elkaar verwante dorpen Sibbe & IJzeren hun tweejaarlijkse ‘Kiek wat veer kinne’ (kijk wat wij kunnen) dag, waar bezoekers van heinde en verre kennis konden nemen van de enorme variatie aan mogelijkheden die beide dorpen onderscheiden van de rest van het heuvelland.

Sibbe1Jo Roks, de eminente ‘alleskunner ‘ van de plaatselijke duivenvereniging had samen met zijn charmante echtgenote Miriam zijn huis en hokken opengesteld voor bezoekers om hen zo kennis te laten nemen van onze geliefde sport. Op zijn vraag om te assisteren kon ik uiteraard geen nee zeggen, want Jo staat ook altijd voor ons en anderen klaar.

Sibbe2Meteen contact opgenomen met het kantoor in Veenendaal waar ze meteen positief reageerden en promotiemateriaal stuurden, met als extra steuntje een handgeschreven aanmoediging op de doos. Dat was precies wat we nodig hadden, dank u wel…!!!

Het weer was spelbreker ook al mochten we toch heel wat bezoekers WELKOM heten, maar een ‘run’ bleef uit. Zeker toen rond 15.00 uur plots de ene donderslag na de andere luidkeels zijn aanwezigheid liet horen, gevolgd door hoosbuien en forse hagelstenen, kortom, het water kwam echt met bakken uit de hemel vallen.

De woning van Jo is tegen een helling gesitueerd met een hoogteverschil van circa 7 meter, onnodig te zeggen dat al dat water uit zijn zeer diepe en schitterende tuin als een bergbeek richting Bergstraat stroomde, wat een geluk dat we konden schuilen onder een afdak anders waren we via deze Bergstraat gegarandeerd de Sibbergrubbe afgedreven richting Valkenburg.

Het promotiemateriaal van onze NPO vond gretig aftrek zeker de mooie kleurplaten voor de kinderen waar ook de maskers en stickers in dankbare knuistjes werd geklemd om mee naar huis te nemen.

Sibbe3

We mogen beide dorpen feliciteren met dit fraaie initiatief wat over 2 jaar opnieuw georganiseerd gaat worden, ze laten zich hier niet zo snel afschrikken en ja, ook dan zullen de duiven weer gepresenteerd worden saar staat een gedreven Jo Roks borg voor.

Met plezier heb mijn steentje bijgedragen waar onze eigen NPO dus op een waardige wijze vertegenwoordigd was, hopelijk dat we de interesse van enkelen hebben kunnen opwekken maar in ieder geval laten zien dat Duivensport Anno 2016 gewoon een prominente plaats inneemt bij velen feit dat op zulke dagen extra onder de aandacht wordt gebracht.

Ik bedank namens onze Nationale Organisatie NPO zeker Jo & Miriam Roks voor hun Gastvrijheid, ‘SUUB & IEZERE ‘ hebben getoond dat we meer zulke activiteiten moeten ontplooien waar onze sport & hobby op een prima wijze wordt gepromoot in de ware zin van het woord.

Enkele foto’s laten zien dat mensen echt  ‘warm gemaakt kunnen worden ‘ voor onze sport al is het maar om te laten zien dat wij dierenvrienden zijn zoals weinig anderen. Ik bedank alle bezoekers groot en klein voor hun bezoek en ook al opende Pluvius met assistentie van DONAR de hemelsluizen, het was toch een geslaagde dag in ons mooie Zuid Limburgse Heuvelland.

Met nogmaals dank u wel aan bureau NPO voor hun assistentie.

 

Hartelijke groet,

Jo Roks & Colla Alberts

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.