Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Activiteiten van de verenigingen > Duivenles op het AOC Terra in Wolvega!

Duivenles op het AOC Terra in Wolvega!

Onlangs werd er een gastles bij het AOC Terra gegeven in Wolvega. Bij de studierichting dierhouderij werd er gesproken over het houden van postduiven. Leerlingen mochten zelf een aantal duiven ringen en er werd zelfs een duif naar een leerling vernoemd: Sterre.

Wolvega1

In de week van 8 februari zijn de gebroeders Homma uit Steggerda begonnen met een zelf opgezet ‘duivenproject’, dit doen zij samen met Henk Kromkamp en Sietske Veenstra.

De les is gegeven aan een groep studenten van de VMBO AOC Terra school. De leerlingen waren enthousiast en vonden het een interessante middag. Ydo geeft aan dat er bewust is gekozen voor de 2e klas. Voor deze leerlingen is het eerste jaar achter de rug en ze studeren nog twee jaar verder. Ook is het een interessante laag om wat te komen vertellen over de duivensport aangezien ze een grote affiniteit hebben met dieren. Ze zijn daarbij ook wat mondiger en durven net iets meer te vragen dan de 1e jaars leerlingen.

Er werd ook een spelletje met 8 vragen gedaan met een moderne app van Kahoot!, dit werd leuk ontvangen en zo bleef de interesse ook gewekt gedurende de presentatie.  

Het vervolgschema is ook bekend, op 7 en 8 maart zijn er nog enkele vervolglessen en daarna wanneer het voorjaar begint en het weer mooier wordt, worden de ouders van de klassen gemobiliseerd zodat er een excursie geregeld wordt naar de gebroeders Homma zelf toe in Steggerda. Daar krijgen de leerlingen dan een kijkje bij ‘echte duivenliefhebbers’ zodat het beeld voor hen helemaal compleet is in de basis over de duivensport.

In navolging van deze lesmiddagen is de groep informatieverstrekkers ook uitgenodigd om op korte termijn wat te komen vertellen op een avond bij de vogelwacht, ook een interessante doelgroep. Als je niks doet gebeurt er niks is hier het motto en volgens deze mensen zijn er genoeg kansen als je de duivensport maar positief uitdraagt!

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.