Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Activiteiten van de verenigingen > Jeugdlid en eerstejaars duivenmelkstertje wint de 1e prijs!

Jeugdlid en eerstejaars duivenmelkstertje wint de 1e prijs!

Allereerst konden de 284 jonge en 80 oude duiven uit het Belgische Chimay (159 km) thuiskomen, die om 13.30 uur de vrijheid hadden gekregen. We hebben dit jaar twee nieuwe leden binnen PV De Telegraaf gekregen en een daarvan is de jeugdige Noortje Loos. En deze jonge dame heeft vandaag laten zien, dat ze voor geen enkele oude rot in het duivenvak hoeft onder te doen.

Noortje Loos

Ze klokt als eerste een jonge duif en die was zelfs sneller dan de eerste oude duif. De 746 behaalde de zege met een gemiddelde van 86 km/u. Verder heeft ze haar hele duiventeam prima in orde en gemotiveerd,want er staan maar liefst tien van haar duiven in de uitslag en dat is een percentage van meer dan 50%!

Kort na het bekendmaken van de uitslag is ze naar het verpleeghuis ‘t Hofhuys in Bergeijk gegaan om ook het oudste lid van de vereniging in de blijdschap te laten delen. Dat is Harrie Hoeks (89) en die woont daar in een aanleunwoning met zijn Marietje. Hij kan de duivensport niet meer actief bedrijven. Maar het mooie is dat Noortje het duivenhok van Harrie gekregen heeft en de winnende duif ook heeft gekweekt uit het oude soort van haar 'leermeester'! Vandaar dat ze samen op de foto staan om extra glans te geven aan dit heuglijke feit. Prijs nummer twee wordt behaald door Peter Bax en ook dat is soort van de nestor van de duivenclub, dus het Hoeksen-duivenbloed doet het prima binnen PV De Telegraaf! 

De top tien 

1. N. Loos
2. P. Bax
3-4-5-6. Comb.v.d.Wiel-Schreuder
7. G.Verrijt (de andere nieuwkomer)
8. R.v.d.Eerenbeemd
9. H.Gruijters
10. A. Dekkers

PV De Telegraaf
A.v.d.Wiel, voorzitter

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.