Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Activiteiten van de verenigingen > Voorjaarsbeurs nieuws - 4 & 5 maart in Expo Houten

Voorjaarsbeurs nieuws - 4 & 5 maart in Expo Houten

Verbazingwekkende lijst deelnemers op plattegrond! ‘opnieuw is het evenement gegroeid, nu meer dan 250 exposanten.’

Na een lange koude winter verlangen mens en dier weer naar mildere temperaturen. En dan is er de Voorjaarsbeurs in hartje Nederland. Het startschot van het nieuwe duivensport seizoen. En 'The place to be' om de ware duivensport sfeer te proeven. Een sfeer die iedere duivensport fanaat voelt als hij eenmaal een voet in het pand gezet heeft. Net als voorgaande jaren vindt het evenement plaats in Expo Houten. Met een modern restaurant, oud Hollandse Bar en de diverse terrassen is het binnen en buiten een en al gezelligheid. Na meer dan 20 jaar is het de ondernemer – Pieter Kos – gelukt om internationale naam en faam voor zijn evenement te vergaren. Bezoekers komen dan ook graag vanuit heel Europa en ver daar buiten om het startschot van het nieuwe seizoen mee te maken.

De Voorjaarsbeurs in Houten heeft een unieke formule in West Europa

Deze beurs vindt plaats in een geheel andere setting dan enig ander duivensport evenement in Europa. Het evenement in Houten is simpel en alleen, vraag en aanbod, daarom is destijds bewust gekozen voor het woord beurs. En aanbod is er genoeg! Naast alle grote fabrikanten van voeders en voedingssupplementen ook veel kleine ondernemers met unieke bijproducten voor duiven. Deze ondernemers komen uit heel Europa afzakken naar Houten om daar hun producten te promoten. De meeste exposanten geven aantrekkelijke beurskortingen, fijn voor de bezoekers want die profiteren daar het meeste van! Ook de vooraanstaande duivensport-dierenartsen zijn ruim vertegenwoordigd op de Voorjaarsbeurs. Begin maart is immers het ideale tijdstip, kort voor het seizoen om uw duiven nog net even dat laatste zetje te geven.

First full service event in the world

Op de Voorjaarsbeurs website is geschreven dat dit het eerste evenement ter wereld is waar aangekochte duiven door aanwezige exposanten getransporteerd kunnen worden naar het adres van de koper. We zullen de komende jaren zien dat meer en meer bezoekers per vliegtuig zullen afreizen naar Houten. Hiermee zal het grootste Voorjaarsevenement van Europa weer nieuwe doelgroepen aanspreken en zal het evenement nog meer een internationaal karakter krijgen.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij

Als u het onderstaande plaatje vergroot vind u de plattegrond en de imposante lijst met exposanten die in werkelijkheid nog veel langer is. De tientallen stands met sierduiven en andere kleine ondernemers passen niet meer op een pagina. Deze worden in de laatste week op de website van Proff Sport, www.proffsport.nl ook ingedeeld. Op de website vind u de volledige lijst met meer dan 250 exposanten. Verder zult u zien dat er nog enkele plaatsen vrij zijn. Na alle commotie rondom de vogelgriep uitbraak in Belgie is o.a. de markt in Lier dicht, wij verwachten dan ook extra vraag naar jonge duiven omdat diverse busreizen en andere groepen hun ogen nu gericht hebben op de Voorjaarsbeurs. Liefhebbers die in deze periode de jongen ringen hebben nu de kans op een zeer geslaagde verkoop, verleden jaar waren er immers op de zaterdag ook al 32 exposanten uitverkocht! Een duiven-verkoop-stand met 18 kooien huurt u al voor slecht € 150,-- (ex BTW), neem gerust vrijblijvend contact op met de organisatie.

Expo Houten ligt aan de snelweg A27 en parkeren is gratis!

Expo Houten ligt heel centraal in Nederland langs de snelweg A27 Breda-Utrecht. Het complex is heel gemakkelijk te vinden. Op de A27 vindt u (5 km zuidelijk van Utrecht) afslagnr: 29 Houten. Als u GPS in de auto heeft, hierbij de juiste gegevens: Meidoornkade 24 – 3992 AE – Houten.

De Voorjaarsbeurs is op zaterdag 4 maart geopend van 9.00 – 17.00 uur en op zondag 5 maart van 9.00 – 15.00 uur. De entree kost € 12,50 per persoon, een weekendkaart kost €20,00 en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang!

Meer informatie vindt u op www.proffsport.nl

 

Bedrijven of liefhebbers die nog een standje willen huren kunnen het beste per e-mail contact opnemen via: info@proffsport.nl

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.