Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Activiteiten van de verenigingen > De Voorjaarsbeurs, het Europese hoogtepunt voor aanvang seizoen! - Door Pieter Kos

De Voorjaarsbeurs, het Europese hoogtepunt voor aanvang seizoen! - Door Pieter Kos

Volgende week is het al weer zover en deze 22e editie van de Voorjaarsbeurs belooft weer een hele speciale te worden. Uit heel Europa komt men naar Expo Houten afgezakt, er zijn zelfs aanvragen van een busgroep uit Oostenrijk binnen gekomen. Ook groepjes liefhebbers met het vliegtuig, die komen werkelijk van over de hele wereld. Wel bijzonder zo’n evenement op eigen bodem.

Met 4.000 – 6.000 jonge duiven op 4 & 5 Maart in Expo Houten

Over enkele weken bent u alweer uw duiven aan het opleren. Althans, als er dan geen ophokplicht geldt. In Nederland is er sowieso geen ophokplicht en ook geen verzamelverbod. Er zijn ook al twee maanden geen significante uitbraken meer aan de orde. De Franse autoriteiten doen het goed voor onze duivensport, maar de Belgische…? Met een verzamelverbod in de voorbije weken voor markten als Lier en andere evenementen betekent dat weinig goeds. Gelukkig geldt dat NIET in Nederland, het grootste evenement op Nederlandse bodem heeft daarmee dit jaar de wind in de zeilen. De vele duizenden duivensportvrienden vanuit heel Europa en ver daarbuiten willen dit jaar allemaal graag het startschot van het nieuwe seizoen meemaken in Houten. Aan het aanbod van exposanten te zien, worden alle bezoekers weer op hun wenken bediend, alle drie de hallen staan weer bomvol, nog voller als voorgaande jaren.

Veel gratis gadgets dit jaar

Met mooie last minutes boekingen van exposanten en enkele busreizen die hun trip verschoven hebben naar met name zaterdag 4 maart, belooft het weer een waar spektakel te worden in Houten. Tijdens deze editie is er veel gratis te vinden op de beurs. Zo is er voor iedere 100e bezoeker een scheurkalender! Vervolgens worden er direct na de ingang door de diverse firma’s tasjes en zogenaamde “Goody Bags” uitgedeeld. Dan zijn er de gratis “Pipa Jaarboeken” die u kunt afhalen in de Pipa stand in hal 2. En natuurlijk moet u niet vergeten uw eigendomsbewijzen te laten overschrijven in de NPO stand, u bent er immers toch. In de stand van de NPO kunt u ook duplicaten aanvragen en alle andere NPO zaken afhandelen. Verder kunt u natuurlijk bij de vele stands gratis monsters meenemen, een kop koffie halen en een praatje maken over de laatste ontwikkelingen op duivensport gebied.

De 4.000 tot 6.000 jonge duiven brengen sfeer en gezelligheid

Maar het zijn toch de jonge duiven die de sfeer bepalen in Houten. Op de Voorjaarsbeurs is altijd volop aanbod, de vele duizenden jonge duiven komen vooral van kleine, goed spelende liefhebbers. U zult zelfs provinciale en landelijke toppers jonge duiven zien verkopen, van de vitesse tot de zware fond. De verkopers van de jonge duiven hebben door de jaren heen toch het gezicht van de Voorjaarsbeurs bepaald. Dat is waar de meeste bezoekers op afkomen. Misschien niet eens om te kopen, maar alleen al voor de sfeer! Eventjes wegduiken in de anonimiteit, duiven in de hand nemen, een praatje over de sport, het hoort er allemaal bij …

Wat opvalt bij de duivenverkopers

Wat de laatste jaren opvalt is dat de Duitse liefhebbers momenteel over een geweldige klasse duiven beschikken, kijk maar eens naar de internationale eenhoksvluchten en hoe zij het daar doen. Wat ook opvalt is dat dagfond duiven van Nederlandse en Belgisch spelende hokken internationaal veel gevraagd zijn door de bezoekers en dan ook volop worden aangeboden door de verkopers. Ook zien we groei in het aantal marathon spelers, zij verkopen de oude duiven goed omdat de meeste liefhebbers van de zware fond immers laat koppelen. In Houten kunt u terecht voor kwaliteit, het enige criterium dat voor een liefhebber primeert, wellicht dat uw toekomstige vaandeldrager(s) van uw hok hier op u zit te wachten. In het verleden werden al Provinciale- & Nationale vluchten gewonnen door duiven die in Houten gekocht waren.

Meer dan 250 exposanten is uniek in Europa

Naast het aanbod van de vele duizenden duiven een reeks van fabrikanten welke hun mengelingen presenteren en supplementen aanbieden. Want de betere liefhebbers weten het al vele jaren, onze duiven zijn topatleten welke ook als zodanig verzorgd willen worden. Zowel traditioneel of geheel nieuw, u vindt een keur aan exposanten met veel voedingssupplementen die klaar staan om u van een uitstekend advies en dito producten te voorzien, profiteer van hun kennis en ervaring, het loont altijd de moeite een praatje met hen te maken. Naast de product introducties van de bekende firma’s ook enkele nieuwe exposanten die nieuw in de duivensport binnentreden, zeker de moeite waard.

Profiteren van de beurskortingen

De Voorjaarsbeurs heeft al jaren een vaste groep exposanten, waaronder grote duivensportfirma’s. Deze ondernemers geven aantrekkelijke beurskortingen op bepaalde producten waarvan u als bezoeker eenmalig kunt profiteren. Veel buitenlandse bezoekers weten dat en slaan massaal in. Natuurlijk staat de Voorjaarsbeurs bekend om de grote diversiteit aan voedingssupplementen, want onze duiven worden als topatleten naar de vluchten gebracht. Zonder een behoorlijke medische begeleiding en gebruik van speciale voedingsschema’s en voedingssupplementen is het bijna ondoenlijk om wekelijks aan kop te spelen met dezelfde duiven op halve fond en op de dagfond. Daarom ook dat veel bezoekers juist deze beurs gebruiken om alles eens goed te bekijken, want er is veel keus en de Voorjaarsbeurs biedt u deze gelegenheid bij uitstek!

Voldoende terrassen en zitgelegenheid

Om alles goed te zien in Houten is het ondoenlijk om over de beursvloer racen, neem de tijd, want u kunt in het moderne restaurant, gezellige beurscafé of op een van de sfeervolle terrassen even uw benen strekken en op uw gemak wat nuttigen. Met al die ervaring is er in meer dan 20 jaar een beurs met naam & faam opgebouwd, het is juist deze uitstraling die elk jaar borg staat voor fijn duivenplezier, maar ook hernieuwde kennismaking met gelijkgestemden. Even binnenlopen en info oppikken bij uw bekende exposanten, dat is, zoals al aangehaald, de ultieme kans om als liefhebber het best mogelijke voor uw duiven te verkrijgen.

Routebeschrijving en openingstijden

Expo Houten ligt heel centraal in Nederland langs de snelweg A27 Breda-Utrecht. Het complex is heel gemakkelijk te vinden en parkeren is gratis! Op de A27 vindt u (5 km zuidelijk van Utrecht) afslagnr: 29 Houten. Als u GPS in de auto heeft, hierbij de juiste gegevens: Meidoornkade 24 – 3992 AE – Houten.

De Voorjaarsbeurs is op zaterdag geopend van 9.00 – 17.00 uur en op zondag van 9.00 – 15.00 uur, de entree kost € 12,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis toegang!

Meer informatie zoals een lijst met alle exposanten vind u op www.proffsport.nl

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.