Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Open dag bij Gerard Koopman 2017

Open dag bij Gerard Koopman 2017

Samen met Cees Korf op naar Emerveen-Emmen, in mijn Tom-Tom gaf hij Emmen aan, we kwamen gelukkig op de goede plek aan, we waren hier nog nooit geweest, maar bij aankomst keken wij onze ogen uit.

Het is prachtig om te zien wat er allemaal kan in de duivensport, we werden hartelijk begroet op weg naar de partytent voor een bakje koffie en ook nog met taart, achteraf gezien was het goed georganiseerd, na de koffie en thee gingen wij naar boven waar een gedeelte van de kwekers zaten, wat opviel en werd gezegd door de bezoekers het was er prachtig schoon en de duiven zaten er goed bij, ik vond het wel gewaagd om de bezoekers zo dicht bij zijn topduiven te laten komen, maar dit is een keuze die je maakt, je kon niet de duiven in de hand nemen, alles zat trouwens op eieren, nee, prachtig om mee te maken.

 

Kweekboxen boven

 

Gerard Koopman begaf zich onder de aanwezigen

Wat mooi, Gerard Koopman gunde iedereen een woordje, iedereen kon hem wat vragen, dat is ook duivensport, daarna gingen wij naar buiten om de vlieghokken te bekijken, zijn jonge duiven hokken en zijn vlieghokken, ik ben de verschillen gaan opsporen, het ene hok afzuiging andere hok weer niet etc. het was prachtig om te zien hoe zij dat hebben.

 

De vlieghokken

We konden de hele middag wel dingen bekijken en even praten met alle soorten van liefhebbers, allemaal lovende reacties, en wie komen we tegen, een ware Urker duivenliefhebber in de vorm van Dhr. P. Romkes.

 

De jonge duiven hokken

Na alle hokbezoeken zijn wij weer naar de partytent gegaan die stond opgesteld aan zijn woning, hier kwamen we in gesprek met alle soorten van duivenliefhebbers, met bekende en minder bekende liefhebbers, bij een gesprek staan er twee jonge liefhebbers bij ons aan tafel, ik kon ze niet, maar hoeft ook niet, de ene jongen zegt tegen mij wat mooi hier he, dit is ook mijn droom, ik zeg tegen hem en als die droom niet uitkomt wat dan, hier wist hij geen antwoord op, ik zeg tegen hem, Gerard Koopman heeft  het prachtig voor elkaar, en we gunnen het hem ook allemaal, als wij de kans zouden hebben om zo onze duivensport te kunnen beoefenen dan deden we dit misschien ook op deze manier, maar tot deze jonge liefhebbers heb ik gezegd, geniet van wat we nu hebben en iedereen met onze eigen eigenaardigheden, het is niet een must om zo je hobby te beoefenen, op de manier waarop wij het nu doen is ook bevredigend, op de manier wat we kunnen behappen qua werk en inkomsten, geniet ervan, maakt niet uit op welke manier.

Hokken met rennen ervoor

 

Allemaal successen samen mat zijn vader

 

Een goed gevulde partytent

Wij wilden Gerard Koopman en zijn vrouw en zijn hele team bedanken voor de gastvrije ontvangst, het was een hele leuke middag, we hebben er van genoten weer inspiratie opgedaan.

Jan Post
Kijk ook eens op www.post-duiven.nl

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.