Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Opleren van duiven in België verboden

Opleren van duiven in België verboden

Door de lock-down in België als gevolg van het Coronavirus het vanaf 18-3-2020 12.00 uur verboden om in België duiven op te leren.

Dit heeft directe impact op de liefhebbers in de grensstreek. Vandaag is onderstaand bericht gepubliceerd op de website van de KBDB: 

18/03/2020 MEDEDELING VAN DE KBDB

Rekening houdend met de bijkomende maatregelen die gisterenavond (17/03/2020) werden afgekondigd door de federale overheid in de strijd tegen het coronavirus en meer bepaald dat niet essentiële verplaatsingen worden verboden, willen wij erop wijzen dat het opleren van duiven vanaf VANDAAG (18/03/2020) 12u00 wordt verboden.
De KBDB is er zich terdege van bewust dat dit voor haar liefhebbers een grote opoffering inhoudt maar wij moeten nu al onze krachten bundelen teneinde deze strijd te overwinnen.

De nationale voorzitter, Pascal Bodengien.

Situatie in Nederland
We roepen liefhebbers in de grensstreek op om het verbod in België te respecteren. In Nederland is er op dit moment nog geen lock-down situatie. De start van seizoen 2020 valt echter nog niet te plannen. Op dit moment is het in Nederland nog niet verboden, maar met het oog op eenieders gezondheid is het advies niet af te richten.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.