Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Teletekst in 2015

Teletekst in 2015

Naar aanleiding van een voorstel, gedaan door afdeling Oost-Nederland tijdens de algemene ledenvergadering in november 2014, is besloten het gebruik van SBS6-text aan te passen.

Vanuit de leden was geklaagd dat er teveel pagina’s met uitslagen op teletekst stonden. Hierdoor duurde het te lang voordat de pagina’s met lossingen voorbij kwamen. Bij oudere toestellen is het niet mogelijk om zelf door te klikken naar een volgende pagina. Je moet dan steeds alle pagina’s afwachten voordat jouw lossing in beeld komt.

van txt naar web

Tijdens de vergadering is hierover door de kiesmannen gediscussieerd en zij hebben vervolgens het besluit genomen om voor het plaatsen van uitslagen een andere oplossing te zoeken. SBS6-text wordt alleen nog gebruikt voor lossingsberichten, belangrijke spoedeisende mededelingen en de uitslagen van de nationale/sectorale wedvluchten. De uitslagen van de andere wedvluchten worden voortaan geplaatst  op deze website.

Elke afdeling krijgt inloggegevens om zelf de uitslagen op de pagina voor de eigen afdeling te kunnen plaatsen. In de loop van volgende week neem een medewerker van kantoor contact op met de afdelingen om de uitvoering verder te bespreken.

Wij gaan er alles aan doen om dit in het weekend van 18 april werkend te hebben. We denken hiermee een goede en eigentijdse vervanging voor het vermelden van de uitslagen op teletekst gevonden te hebben.

F. Marinus
Bureaumanager NPO

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.