Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Update vluchten weekend van 26 en 27 juli

Update vluchten weekend van 26 en 27 juli

programma vluchten afgelast.

 Beste collega’s verantwoordelijken en liefhebbers,

 Wij hebben tot en met vanmiddag gewacht met het geven van uitsluitsel over de vluchten   van dit weekend om een zo juist en actueel mogelijk beeld te hebben.

 De uitkomst is dat wij voor heel Nederland de programmavluchten voor de   vitesse/midfond en jonge duiven afgelasten.

 In samenspraak met het IWB is het besluit genomen om deze vluchten geen doorgang te   laten vinden.

 Dat wij nu warmterecords breken ervaart iedereen en zo ook onze duiven.

 Deze kunnen goed tegen de warmte en ook met alle voorschriften uit het hitteprotocol   zou bij afnemende temperaturen concoursen tot de mogelijkheden behoren.

 De weeromslag die komende dagen wordt voorspelt met de daarbij behorende instabiele   weerssituatie is voor ons doorslaggevend geweest.

 Wij weten dat kansen op fronten en onweer zorgen voor omstandigheden waarbij het   risico op traag/slecht vluchtverloop toenemen.

 Dit vinden wij nu onverantwoord en richten ons graag gezamenlijk op mooie concoursen   in de maanden augustus en september.

 Wij hopen dat de voorspellingen op een minder warm en stabieler weerbeeld de komende   dagen uitkomen zodat het africhtingenprogramma en de midfondvluchten voor jonge   duiven volgende week doorgang kunnen vinden.

 Voor de marathonvluchten Cahors en Orange vindt continue overleg plaats tussen de   verantwoordelijken en zal over gecommuniceerd worden zodra zaken duidelijk zijn.

 Een aangenaam ‘vrij’ ‘weekend gewenst.

 Bestuur NPO.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.