Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws > Wereldkampioenschap in België

Wereldkampioenschap in België

Op 15 augustus 2016 wordt een FCI Wereldkampioenschapsrace georganiseerd. Omdat in januari 2017 in België de Olympiadevoor postduiven wordt gehouden, staat het hok voor dit Wereldkampioenschap ook in België, en wel in Nevele. Voor de eindvlucht op 15 augustus worden de duiven gelost op een afstand van 400 tot 450 kilometer.

Uit elk land dat bij de FCI is aangesloten, mogen maximaal 25 duiven deelnemen in de categorie senioren en 15 duiven in de categorie jeugd. 

Bestuur NPO heeft besloten dat elk NPO-lid zich voor dit Wereldkampioenschap kan aanmelden. Bij meer dan 25 en 15 aanmeldingen, wordt geloot. 

Wat je moet weten over het aanleveren van de duiven:

  • In totaal mogen 25 duiven van seniorleden en 15 duiven van jeugdleden deelnemen.
  • Elke deelnemer mag één duif inzenden.
  • De deelnemer levert de duif op maandag 7 maart zelf op het kantoor in Veenendaal aan, of regelt dat de duif aangeleverd wordt. Eventuele kosten komen voor eigen rekening.
  • De duif is voorzien van het originele eigendomsbewijs en eventueel stamkaart.
  • De duif die wordt aangeleverd is op 7 maart geënt tegen het paramyxovirus. De enting heeft minimaal 10 dagen voor aanlevering plaatsgevonden. Het entingsbewijs wordt met de duif meegeleverd. De kosten voor enting komen voor rekening van de liefhebber.
  • De duif is op 7 maart ongeveer 30 dagen oud en zeker niet ouder dan 45 dagen.
  • Kosten voor vervoer van de duiven van Veenendaal naar Nevele komen voor rekening van de NPO.

 Wil je in aanmerking komen voor deelname? Vul dan het formulier inDoe dit voor 2 februari. Op 4 februari maken we bekend wie voor deelname in aanmerking komen.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.