Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Postduiven houden > Met de hobby beginnen

Met de hobby beginnen

Zoals bij iedere hobby zijn er wel de nodige voorbereidingen nodig voordat je echt van start kunt gaan. Zo is dat ook met postduiven. Hieronder staat stap voor stap beschreven hoe je met de hobby kunt beginnen.

Wat moet je aanschaffen

Natuurlijk moet je eerst voor een duivenhok zorgen om de postduiven in onder te kunnen brengen. In het hok heb je verder drink- en etensbakken nodig. Wil je met de duiven kweken, dan koop je ook broedschalen. 

Beginnende leden kunnen via hun vereniging een promohokje via de NPO regelen. Dit is een klein hokje dat je twee jaar in bruikleen kunt krijgen. Je kunt dan bekijken of de hobby wat voor je is, zonder dat je direct een groot hok hoeft aan te schaffen.

EC systeemOm mee te kunnen doen aan vluchten, heb je in ieder geval een mand nodig waarmee de duiven naar de vereniging gebracht kunnen worden. En om de duiven die na een vlucht terugkomen te kunnen registreren, heb je een speciale klok nodig. 

Duiven

Postduiven kun je bij heel veel liefhebbers kopen. Een koppel, een doffer en duivin, kan al voor ongeveer 25 euro worden gekocht. Maar wanneer je lid wordt van een vereniging, zijn er over het algemeen genoeg clubgenoten die wat duiven willen geven. Let er wel op dat je niet van teveel liefhebbers duiven aanneemt. Je hebt dan kans op overbevolking en dat kan zieke duiven tot gevolg hebben. Het aantal duiven dat je kan aanschaffen, is afhankelijk van de grootte van het hok. 

Lid worden

Wanneer je mee wilt doen aan wedvluchten moet je lid zijn van een bij de NPO aangesloten vereniging. Je kunt aan de secretaris van de afdeling waar je woont vragen wat de dichtstbijzijnde vereniging is. Hij kan de je dan verder helpen.

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.