Eerste controle-uitslagen 2024 bekend

Eerste controle-uitslagen 2024 bekend

In mei en juni zijn controles “Oneigenlijk gebruik van substanties bij postduiven” uitgevoerd bij diverse liefhebbers. Zoals in de ledenvergadering is gemeld wordt voorafgaande aan de vluchten, per vlucht bepaald welke positie(s) op de uitslag gecontroleerd gaan worden. Zodra de uitslag bekend is, worden deze liefhebbers benaderd door onze controleurs. Het kan dus voorkomen dat liefhebbers meerdere malen worden gecontroleerd. Ook al staat de liefhebber wat lager in een uitslag.

De uitslagen van de controles in deze ronde

Aanvullend onderzoek in 2024

Naast de reguliere controles voert de dopingcommissie dit jaar aanvullend onderzoek uit naar de herleidbaarheid van diverse stoffen die op de dopinglijst staan. Dit doen we in nauwe samenwerking met onafhankelijke dierenartsen en met het laboratorium Triskelion. 

Er worden dit jaar drie proefopstellingen ingericht. Op dit moment zijn we in afwachting van de definitieve analyseresultaten van proefopstelling 1. In juni 2024 starten we met proefopstelling 2, waarna in september 2024 proefopstelling 3 staat ingepland. Het onderzoek moet meer zekerheid geven dat er inderdaad oneigenlijk gebruik van substanties, opgenomen op de dopinglijst, heeft plaatsgevonden zodra de Triskelion een positieve uitslag rapporteert.

INFORMATIE VOOR LEDEN

Informatie voor leden