Gouden duif junior 2023

Gouden duif junior 2023

Ben jij of ken jij een jeugdlid uit Nederland, België of Duitsland en speel je zelfstandig? Dan kun je gratis meedoen aan de internationale Gouden Duif Junior competitie. Aanmelden kan tot 20 oktober 2023. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname en alle deelnemers mogen tijdens de Gouden Duif-viering op 17 februari 2024 het podium op.

De spelregels:

  • Vrij van deelname voor de liefhebbers die op 1 januari 2023 nog geen 21 jaar oud waren. Zij moeten lid zijn van de K.B.D.B. met wettelijke machtiging tot het houden van reisduiven, of lid zijn van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie of de Duitse Bond, en over een afzonderlijke hoklijst be­schikken. Voorts moeten ze op eigen naam spelen (dus niet in tandem c.q. combinatie met oudere personen). 
  • Junioren die 2x de Gouden Duif Junior-competitie wisten te winnen, dienen vanaf het jaar na de tweede overwinning verplicht in te sturen bij de algemene Gouden Duif-competitie.
  • Er zijn drie reeksen, te weten: snelheid (60 tot 250 km.), halve fond (250 tot 500 km.) en fond (verder dan 500 km.).
    De kandidaten voor de “Gouden Duif Junior” moeten drie resultaten insturen, behaald in minstens twee verschillende reeksen. Per weekend komt per categorie slechts één resultaat in aanmerking. Voor snelheid en halve fond tellen de drie eerst geklokte duiven en voor de reeks fond de twee eerst geklokte duiven; telkens van de eerste 10 van de poulebrief.
  • Indien men ervoor kiest om twee fonduitslagen in te sturen, moet men voor de tweede uitslag 3 duiven opgeven. Indien men ervoor kiest om 3 uitslagen van vitesse/halve fond te gebruiken, moet dit telkens met 3 duiven zijn.
  • Voor de Gouden Duif Junior hoeft men dus niet de drie of twee eerst getekende duiven op te geven (mag uiteraard) maar de drie of twee eerst geklokte duiven op de uitslag. En dat van de eerste 10 duiven v.d. poulebrief.

Let op: Junioren die hebben ingezonden voor de algemene Gouden Duif-competitie kunnen niet meer inzenden voor de Gouden Duif Junior. 

Meer weten of aanmelden?
Klik hier.

INFORMATIE VOOR LEDEN

Informatie voor leden