Resultaat Dagfond (E24)

Resultaat Dagfond (E24)

Het eerste wedstrijdverslag van de Dagfond ziet er wat anders uit dan wat u als lezer inmiddels gewend bent. De vlieggebieden voor de Nationale Kampioenschappen Dagfond zijn anders dan welke gelden voor de Vitesse en Midfond. Geen ruim 50 maar 18 vlieggebieden kennen we op de Dagfond. De vlieggebieden zijn de afdelingen en grotere afdelingen worden afhankelijk van hun omvang onderverdeeld in meerdere vlieggebieden. Het is de moeite waard om even te kijken hoe de verdeling is. In totaal hebben 4.191 deelnemers 53.148 duiven gespeeld. Per vlieggebied zijn dat gemiddeld 233 liefhebbers en 2.953 duiven. Veel vlieggebieden zijn goed vergelijkbaar met het gemiddelde. Per liefhebber werden er gemiddeld 13 duiven gespeeld op deze Dagfond vlucht. 

De 6 atleten in beeld
De beste hokprestatie en Grootmeester van deze week zijn de Gebr. Janssen uit Melick, Afdeling 4. Met 6 duiven mee spelen ze 6 prijzen en behalen zo de winnende score van 797 punten. Proficiat gebroeders met dit mooie resultaat en de winnende Clean Sweep.

Het was een close finish deze week. De combinatie Huige Schotanus uit Middelburg eindigt op de tweede plaats met 796 punten met ook 6 duiven mee en 6 prijzen. Arno van Lumig uit Koningsbosch eindigt op de derde plaats met 783 punten met 4 duiven mee en 4 prijzen. Allen proficiat! Uitblinker en een eervolle vermelding deze week voor zowel de snelste duif als beste hokprestatie in hun vlieggebied voor A. Roetman uit Genemuiden. Alle Vluchtwinnaars en Grootmeesters van harte proficiat!
 

Verslag IWB: Ton de Vries

St. Vincent
Door een frontale zone over Midden-Frankrijk kon er op vrijdag niet worden gelost. De duiven werden nu op zaterdag om 14.00 uur gelost met een krachtige ZW wind.

Eendaagse en Vitesse vluchten op zaterdag
De frontale zone was weg. Wat bleef waren buien en een harde ZW wind. Alle vluchten konden worden gelost. Het was weer een weekend waar van alle LC-commissies veel tijd in inzet werd gevraagd. Dank daarvoor.

Volgende week spelen we een Midfond vlucht. Succes alvast met de voorbereidingen.


Het NPO Bestuur

 

INFORMATIE VOOR LEDEN

Informatie voor leden