Resultaten eerste Midfondvlucht (M19)

Resultaten eerste Midfondvlucht (M19)

De beste hokprestatie en Grootmeester van deze week is A. Thijs En Zn uit Heikant. Met 10 duiven mee wint Adrie 9 prijzen tegen 3.149 duiven te beginnen met 9, 12, 21, 30, 32 enz. goed voor 820 punten. Adrie is een van de vele vrijwilligers die zich inzetten voor de duivensport o.a. als afdelingsbestuurder en als lid van de Nationale Lossingscommissie. Adrie van harte proficiat.

Op de 2e plaats is geëindigd Tj. Kooistra uit Veenwoudsterwal met 22 duiven mee en 21 prijzen goed voor 779 punten. Op de 3e plaats is geëindigd J.C. Kinneging Utrecht met 19 mee en 19 prijzen goed voor 726 punten. Een “Clean Sweep”.

Uitblinkers en eervolle vermeldingen deze week voor zowel de snelste duif als beste hokprestatie in hun vlieggebied voor Geert-Jan Meuwese (Lewedorp), Reedijk-Jongekrijg (Puttershoek), A. Kat en Zn (Westzaan), G en H Calis (Bussum), Comb. Van Rooij (Tull En T Waal), Eijerkamp-Paalman (Laren Gld), F. Wilpstra (Groningen) en Sj. van der Boom (Harlingen).   

Ga voor alle uitslagen naar het NPO Uitslagen Dashboard.

Echt duivenweer tijdens de eerste Midfondvlucht
De eerste Midfondvlucht van het jaar met afstanden van 300 tot 350 km waren vluchten met “echt duivenweer”.  Waar in de afgelopen weken de duiven met hoge snelheden naar huis kwamen lagen de snelheden zaterdag als gevolg van een O-NO wind deze week rond de 70-75 km/uur. Op zondag lagen de snelheden van de eerste duiven hoger en zo rond de 80 km/uur.

De verhoogde zonneactiviteit, welke ook bij ons voor spektakel aan de nachtelijke hemel zorgde, deerde de duiven niet. Moderne navigatieapparatuur raakt er door van slag maar niet onze gevleugelde vrienden. In totaal namen 7.588 liefhebbers deel met 195.746 duiven. Pech onderweg trof deze week de afdelingen 10 en 11. Een kapotte truck en lekke banden zorgden voor oponthoud en hadden als gevolg dat afdeling 11 de vlucht zaterdag heeft ingekort en afdeling 10 de vlucht heeft uitgesteld tot zondag. De weersomstandigheden waren zowel op zaterdag als zondag goed. 

Lees meer>>>

INFORMATIE VOOR LEDEN

Informatie voor leden