Wedstrijdverslag M23

Wedstrijdverslag M23

De beste hokprestatie en Grootmeester van deze week is Tim Penders uit Heerlen. Met 13 duiven mee wint Tim 13 prijzen tegen 3.518 duiven als volgt; 4,5,9,11 enz. Punten totaal van 825 punten. Een Clean Sweep met veel kopprijzen. Tim heeft als jeugdige liefhebber zonder hulp zijn weg gevonden in de duivensport met al een ongelofelijke mooie palmares, 1e nat sect.1B op Argenton, Issoudun en GPX Orleans. Van harte proficiat Tim!

Op de 2e plaats is geëindigd G.E. Doppenberg uit Nijkerk met 10 duiven mee 9 prijzen en een puntentotaal van 709 punten. Op de 3e plaats is geëindigd C. Walda  Zwolle 38 duiven mee en 33 prijzen en 699 punten. Op de 4e plaats is geëindigd R. ten Thije Hengevelde met 12 duiven mee en 11 prijzen. De 5e plaats was voor G va Schaijk Berghem  met 24 duiven mee en 22 prijzen, goed voor 691 punten.

Uitblinkers en een eervolle vermeldingen deze week voor zowel de snelste duif als beste hokprestatie in hun vlieggebied voor L.Goedgebure s-Heerarendskerke, Team GPS Elshout, Wolvers- v’t Oever uit Zwammerdam, J van de Kooy uit Roelofarendsveen, Chiel de Wit Zuid Scharwoude  en C. Walda uit Zwolle.

Alle Vluchtwinnaars en Grootmeesters van harte proficiat.

 

Verslag IWB

door Jouke Rottine

Vrijdag
De omstandigheden zijn goed, bij de losplaatsen hoge bewolking en noordelijker wordt het onbewolkt, zuid en oost van Bergerac ontstaan buien met misschien een klap onweer. Voor Bordeaux en Ruffec geen aandachtspunten. De wind is zwak en veranderlijk, temperatuur 24-26 graden en de UV is 6-7.

Zaterdag
De dag start op de losplaatsen en in België onbewolkt, alleen in Lorris is meer bewolking aanwezig, in Nederland komt door een zwakke storing vanuit het westen meer bewolking, hierop zit weinig activiteit, alleen wat gespetter. Er is een zwakke inversie welke rond 7 uur voldoende is afgezwakt om de duiven te lossen, de wind is zuid van Parijs noordelijk (zwak), richting het noorden wordt deze zwak west-zuidwestelijk, de temperatuur is rond de 9 graden en wordt maximaal 15-18 graden. Het eerste uur na zonsopkomst kan er nevel ontstaan (zichten 4-7km) maar deze lost snel op, waar geen nevel ontstaat zijn de zichten 10km+.

 

Volgende week zijn er drie vluchten:

  • A24 Nat.St.Vincent
  • E24
  • V24.

Voor de Dagfondvlucht E24 gelden andere (grotere) vlieggebieden. In het Uitslagen Dashboard wordt dat automatisch meegenomen. Succes alvast met de voorbereidingen.

INFORMATIE VOOR LEDEN

Informatie voor leden