Wedstrijdverslag V22

Wedstrijdverslag V22

De beste hokprestatie en Grootmeester van deze week is de combinatie Scholten / Poelstra uit Sneek. Met 16 duiven mee winnen ze 15 prijzen tegen 2.585 duiven als volgt; 10-12-18 enz. totaal 778 punten. Tegen 2.585 duiven als volgt; 10-12-18 enz. totaal 778 punten. 
In de afdeling Friesland werden zij al drie maal op rij Grootmeester. In 2022 werd de combinatie 9e beste liefhebber senior Nationale  kampioenschappen. Van harte proficiat heren!

Op de 2e plaats is geëindigd Van de Akker-Heeren uit St. Willibrord met 9 duiven mee en 8 prijzen punten totaal van 734. Op de 3e plaats is geëindigd H. Hanegraaf  Nuland met 22 duiven mee en 21 prijzen en een punten totaal van 718. Op de 4e plaats is geëindigd G. en H. Calis uit Bussum 51 duiven mee en 45 prijzen, goed voor 699 punten. De 5e plaats was voor Cornelis Koppen uit Lamswaarde met 23 duiven mee en 20 prijzen goed voor 698 punten.

Uitblinkers en eervolle vermeldingen deze week voor zowel de snelste duif als beste hokprestatie in hun vlieggebied voor Bram ten Klei afdeling 6, en A.J. van der Linden afdeling 10.

De weersomstandigheden tijdens de eerste weekend van juni waren wederom uitdagend. In totaal namen 6.904 liefhebbers deel met 150.584 duiven.

IWB verslag 1 en 2 juni

door Enrico Doldersum

Het weekend begon natuurlijk voor ons als IWB al veel eerder dan de betreffende dagen. Opnieuw leek het in het begin van de week weer moeizaam weekend te gaan worden op de zaterdag. Dit volg je dagelijks met steeds een sprankje hoop dat het de goede kant op gaat. Helaas ook de bevestiging van Zimoa en onderbouwing dat de dagfondvluchten op de zaterdag zeker geen kans kregen en dat het op de zondag ook nagenoeg kansloos was. Hierop volgend hebben we overleg gehad wat verstandig was te doen met dit vooruitzicht. Met de gegevens en kennis die er op donderdagmorgen lag, waren we het unaniem eens om Code Rood uit te roepen. 

Voor alle afdelingen bleven vitesse vluchten over waarbij afdelingen 3 en 4 naar de zondag verplaatsen. We hebben zaterdagmorgen om 6:30 uur overleg gehad waarbij  eigenlijk direct duidelijk werd dat het de hele zaterdag niet verantwoord was te lossen, een gesloten wolkendek, vooral lage bewolking met hier en daar een spat regen. We hebben aangegeven om 12 uur een update te geven. De enige en zeer kleine kans op een lossing zou voor afdeling 10 in Weert zijn. Maar ook dat leek om 12 uur niet meer goed te komen.

Conclusie: alles uitstellen naar zondag en voor zondag een zo westelijk mogelijke losplaats zoeken. Omdat de opklaringen vanuit het westen komen. Dit werd in België een stoelendans waarbij de meeste losplaatsen of te klein of vol met obstakels waren. Ieder vond gelukkig een plek waar de redelijk grote konvooien konden staan. Duffel was daarbij de grote favoriet, totaal 60.000 duiven.

Zondagmorgen 6:30 uur
Het ziet er voor de korte vluchten vandaag een stuk beter uit. De opklaringen gaan komen uit het noordwesten en de bewolking is een stuk dunner dan de zaterdag. Waardoor ook de zon makkelijker erdoor gaat komen. Er staat net als zaterdag nog steeds een stevige noord-noordwestenwind  maar in de loop van de ochtend zouden er mogelijkheden moeten komen voor allereerst de noordelijke afdelingen. Tegen 11 uur begonnen de eerste lossingen in België en later na de middag gevolgd door de stations in Frankrijk. Naar wat ik vernomen heb zijn het uiteindelijk allemaal prima concoursen geweest met nagenoeg geen verliezen."

Alle Vluchtwinnaars en Grootmeesters van harte proficiat. Volgende week start de eerste NPO Grand prix TGV en de sectorale marathonvlucht Bergerac/ Bordeaux/ Ruffec. Succes alvast met de voorbereidingen.

INFORMATIE VOOR LEDEN

Informatie voor leden