Postduiven houden

WIE LOST WAAR?

Klik hier om de actuele lossingsinformatie te raadplegen.

Postduiven houden

Al ver voordat onze jaartelling begon, werden in landen als Perzië, Griekenland en Egypte duiven gehouden. Hierdoor kwam er een tamme duivensoort. Deze tamme duiven werden vooral gebruikt voor consumptie. De Romeinen en Grieken gebruiken duiven ook voor het versturen van berichten. In de 16e eeuw kwamen de eerste ‘duivenhokken’. Het waren onderkomens in de vorm van torens en deze waren eigendom van de edelen. De jonge duiven werden opgegeten en de uitwerpselen werden gebruikt om het land te bemesten.

Postduiven kunnen 400 km van huis gelost worden en binnen een paar uur terug naar huis vliegen. Omdat een postduif dat zo goed kan, werd hij door de eeuwen heen gebruikt om berichten te versturen. De postduivenhobby waarbij men wedstrijden ging houden, is tussen 1815 en 1825 in België ontstaan. Het idee ontstond om duiven te gaan kweken die heel snel naar het eigen hok terugkeren. Vanuit België verspreidde de hobby zich over Europa en ook in Nederland werd het houden van duiven populair.

Actief duivensport beoefenen

Om mee te doen met wedstrijden moet u lid zijn van een vereniging die is aangesloten bij de NPO. Weten welke verenigingen actief zijn in uw regio? Neem contact op met de secretaris van de afdeling. Via onderstaande buttons vindt u de contactgegevens van de afdeling in uw omgeving en een overzicht van de verenigingen in Nederland.
Afdelingen in Nederland

Verenigingen in Nederland

Op (de) Hoogte

Via de digitale nieuwsbrief Op (de) Hoogte - ODH - informeren we liefhebbers en geïnteresseerden over de duivensport. Wilt u ODH wekelijks per mail ontvangen? Klik op onderstaande button om u aan te melden. Aanmelden Op (de) Hoogte

Meer weten?

Informatie voor actieve duivensportliefhebbers

Nog niet / beperkt bekend met de duivensport?

INFORMATIE VOOR LEDEN

Informatie voor leden