Spreekbeurtpakket

WIE LOST WAAR?

Klik hier om de actuele lossingsinformatie te raadplegen.

Spreekbeurtpakket

Wil jij een spreekbeurt of werkstuk maken over postduiven? Wij hebben informatie voor je die je kunt gebruiken. Het is natuurlijk niet kant-en-klaar, want jij moet zelf bekijken wat en hoe je jouw spreekbeurt of werkstuk maakt. Zo is er een filmpje over het trainen van duiven. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe duiven zo ver van huis gelost kunnen worden én zelf de weg terug naar het hok weten te vinden. Je vindt dit filmpje op het YouTubekanaal van de Duivensportbond en op het kanaal van Klokhuis (ZAPP):

Benieuwd waar duiven gelost worden? Klik op Losplaatsen wedvluchten.

Ook hebben we leuke knutsel- en kleurplaten die je kunt uitdelen. Of die je natuurljk gewoon zelf kunt maken zonder dat je een spreekbeurt hoeft te houden. De kleur- en knutselplaten kun je hier downloaden en thuis printen.

Tip: print op wat dikker papier, zodat je masker of mobiel lekker stevig is. Heb je thuis geen dikker papier om op te printen? Geen probleem. Print op gewoon papier en plak de onderdelen op karton van bijv. een schoenendoos en knip dan de onderdelen uit.

Binnenkort volgt meer informatie voor spreekbeurten om te downloaden.

Op aanvraag hebben we informatie die we je kunnen toesturen. Er is informatie over:

  • verschillen tussen mannetjes en vrouwtjes
  • hoe ziet een duivenhok eruit?
  • wat eten/drinken duiven?
  • waarom kan een duif zo lang vliegen?


Deze informatie is op dit moment nog niet digitaal beschikbaar. Wil jij informatie voor jouw spreekbeurt per post ontvangen? Klik hier en laat ons weten waar je naar op zoek bent en wanneer je het nodig hebt. Let op! Zorg dat je op tijd informatie aanvraagt; levertijd is ongeveer 5-8 werkdagen.

Op het YouTube-kanaal van de Duivensportbond vind je nog onder meer filmpjes:

Ook hebben we foto's beschikbaar die je kunt gebruiken. 

    

    

  

  

INFORMATIE VOOR LEDEN

Informatie voor leden