Spreekbeurtpakket

WIE LOST WAAR?

Klik hier om de actuele lossingsinformatie te raadplegen.

Spreekbeurtpakket

Wil jij een spreekbeurt of werkstuk maken over postduiven? Wij hebben informatie voor je die je kunt gebruiken. Het is natuurlijk niet kant-en-klaar, want jij moet zelf bekijken wat en hoe je jouw spreekbeurt of werkstuk maakt. Zo is er een filmpje over het trainen van duiven. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe duiven zo ver van huis gelost kunnen worden én zelf de weg terug naar het hok weten te vinden. Je vindt dit filmpje op het YouTubekanaal van de Duivensportbond en op het kanaal van Klokhuis (ZAPP):

Benieuwd waar duiven gelost worden? Klik op Losplaatsen wedvluchten.

Ook hebben we leuke knutsel- en kleurplaten die je kunt uitdelen. Of die je natuurljk gewoon zelf kunt maken zonder dat je een spreekbeurt hoeft te houden. De kleur- en knutselplaten kun je hier downloaden en thuis printen.Tip: print op wat dikker papier, zodat je masker of mobiel lekker stevig is. Heb je thuis geen dikker papier om op te printen? Geen probleem. Print op gewoon papier en plak de onderdelen op karton van bijv. een schoenendoos en knip dan de onderdelen uit.

Aan de slag

De informatie vertelt hoe je de postduiven moet verzorgen en dat is natuurlijk het belangrijkste als je duiven gaat houden. Wanneer je een goed baasje (goede verzorger) bent, zullen ze het naar de zin hebben en gezond blijven. Van gezonde duiven kun je echt genieten als ze rond je huis vliegen. Maar je kunt nog veel meer over duiven leren, bijvoorbeeld hoe je met duiven kunt kweken en op welke manier wedstrijden met postduiven worden gehouden. Heel spannende wedstrijden!

Wil je na het lezen nog meer weten, kijk dan verder op deze website. En heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@duivensportbond.nl.

Op het YouTube-kanaal van de Duivensportbond vind je nog onder meer filmpjes:

INFORMATIE VOOR LEDEN

Informatie voor leden