Postduiven als hobby

WIE LOST WAAR?

Klik hier om de actuele lossingsinformatie te raadplegen.

Postduiven als hobby

Voordat je postduiven gaat houden, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Hierna leggen we kort uit wat er komt kijken bij het houden en verzorgen van postduiven.

Aanschaffen om te kunnen starten

Voordat je duiven kunt aanschaffen is het belangrijk om te zorgen voor een goed verblijf (hok) met drink- en etensbakken. De grootte van het hok bepaalt hoeveel duiven je kunt houden. Uitgangspunt is een halve kubieke meter per duif. Wanneer er teveel duiven in het hok zitten, vergroot je de kans dat de duiven ziek worden. Bij een tuinhok moet de ruimte tussen de bodem en de grond ongeveer 50 cm zijn, zodat de wind er goed onderdoor kan waaien en de vloer beter droog blijft. Wil je met duiven kweken, dan heb je ook broedschalen nodig. 

Duiven aanschaffen

Postduiven kun je bij heel veel liefhebbers kopen. Een koppel, een doffer en duivin, kan al voor ongeveer 25 euro worden gekocht. Wanneer je lid wordt van een vereniging, zijn er over het algemeen genoeg clubgenoten die wat duiven willen geven. Zorg dat je niet teveel duiven in het hok opneemt. Je hebt dan kans op overbevolking en dat kan zieke duiven tot gevolg hebben. Informeer bij een vereniging in de buurt of vraag een bevriende duivenliefhebber.

Duiven drinken water en eten speciaal voer dat geschikt is voor duiven. Er is veel keuze. Afhankelijk van het seizoen, de gewenste prestaties en leeftijd van de duiven, kies je uit duivengrit, maagkiezel, piksteen, snoepzaad, voer met extra mineralen of vitaminen, biergist, pikkoek of bijvoorbeeld voer voor alle seizoenen. Informeer bij de leverancier naar de mogelijkheden of win informatie in bij een bevriende duivenliefhebber of vereniging in de buurt.

INFORMATIE VOOR LEDEN

Informatie voor leden