Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws

Nieuws

Nieuwsbrief Op (de) hoogte
De nieuwsbrief Op (de) Hoogte verschijnt in principe iedere week en meestal op vrijdag. Hierin staan alle nieuwsberichten verzameld die interessant zijn voor leden, liefhebbers en geïnteresseerden.
Activiteiten van de verenigingen
Afbeelding JPEG image Logo Olympiade Budapest
Eindstanden Sportklasse Olympiade 2015
Leden- en Ringenadministratie vooral bezig met inpakken ringen
De ringen voor 2015 worden op 23 december aan de verenigingen verstuurd. Alle ringen zijn inmiddels op het kantoor in Veenendaal geleverd. De medewerkers zijn druk bezig met het verzendklaar maken van de pakketten. Om die reden kan het wat langer duren voordat uw overschrijvingen worden gedaan, chipringen worden omgezet of een mutatie in de ledenadministratie wordt doorgevoerd.
Olympiade 2015 - Aanmelden Standaardklasse
Opgeven voor deelname aan de Standaardklasse van de Olympiade kan nog tot 1 januari 2015. De Olympiadecommissie heeft bekeken door welke aanpak de beste resultaten voor de standaardklasse behaald kunnen worden.
Afspraken Afdeling 5 en 12
Op 4 december zijn door delegaties van de besturen van afdeling 5 Zuid-Holland, afdeling 12 de Kuststrook en de NPO afspraken gemaakt met betrekking tot de situatie in Zuid-Holland.
Positieve uitslag bij oneigenlijk gebruik stoffen
Bij de controles op het Oneigenlijk Gebruik van Substanties bij Postduiven heeft het monster van de combinatie F. en D. B. te T. een positieve uitslag opgeleverd op het gebruik van dexamethasone. Bestuur NPO heeft de zaak aangemeld bij de Aanklager NPO.
Olympiade 2015
Volgende week, van 15 t/m 18 januari, wordt voor de 34e keer de Olympiade voor postduiven gehouden. Deze keer vindt het evenement plaats in het Hongaarse Boedapest.
Kerstgedachte van de voorzitter
Nog een aantal dagen en we mogen het kerstfeest vieren. Het feest van de geboorte van Jezus Christus. Symbool van vrede en verdraagzaamheid. Mildheid jegens elkaar, liefde en trouw. Na de zondvloed kwam een witte duif met een palmtak in de bek naar de ark van Noach. Teken van een bloeiende wereld. De duif is in de loop der tijden geworden tot een vredessymbool. Zo mogen we de duif zien en zo moeten wij als duiven liefhebbers omgaan met onze gevleugelde vrienden en met elkaar. Dat is gedrag wat bij de kerstgedachte past.
Afbeelding JPEG image Olympiclogo
Afbeelding JPEG image Olymiclogogroot
Overzicht van de lopende procedures tegen PigeonVillage
Hierbij een overzicht van de stand van zaken inzake de gerechtelijke procedure en de arbitrage zaak die PV heeft aangespannen tegen bestuur NPO.
Nieuwe website gelanceerd!
De nieuwe website van de NPO is vandaag online gegaan. Daarmee is ook onze nieuwsbrief, Op (de) Hoogte, van uiterlijk veranderd.
Afbeelding JPEG image Nieuwe website
Prijsuitreiking nationale kampioenen en nationale overwinnaars
Op zaterdag 29 november zijn de nationale kampioenen en de nationale overwinnaars van de nationale concoursen 2014 gehuldigd. Dit alles gebeurde in de zaal Verploegen in Wijchen.
Afbeelding JPEG image 20141129_NPO_WEB_6939.jpg
Beschermingsgebied Zoeterwoude opgeheven
De extra maatregelen rondom de 10 kilometergebied van Zoeterwoude zijn opgeheven. Dit betekent dat het vervoersverbod niet meer van kracht is. Wel blijven de algemene regels gelden.
Vandaag Algemene Vergadering NPO
Vandaag, zaterdag 31 januari, wordt om 10.00 uur in Zaal Verploegen in Wijchen een Algemene Vergadering NPO gehouden. Tijdens deze vergadering komen onder andere een aantal onderwerpen voor het vluchtseizoen 2015 aan de orde. De agenda en bijbehorende stukken lees je hieronder.
Achterstanden leden- en ringenadministratie
In december zijn de medewerkers van de NPO altijd druk met het verzendklaar maken van de ringen voor 2015. Dit houdt in dat andere werkzaamheden tijdelijk wat langer zijn blijven liggen.
Afbeelding JPEG image ringen 2015 verzendklaar
Afbeelding 078.JPG
Afbeelding JPEG image 20141204_130026.jpg
Afbeelding Knipsel.JPG
Afbeelding JPEG image Stan2.jpg
Promohokjes in 2014 een succes
Vanaf 2014 zijn de promohokjes weer een taak geworden van de NPO. De promohokjes zijn bedoeld om nieuwe jeugdleden in contact te laten komen met de duivensport. Het hok blijft 24 maanden in bezit van het jeugdlid waardoor er een goede start gemaakt kan worden met het houden van duiven.
NPO in uitzending Hart van Nederland op SBS6
Vrijdag kreeg het NPO-kantoor bezoek van Hart van Nederland. Reden hiervoor was een kogelbrief die een bestuurder van Zuid-Holland heeft ontvangen.
Printprogramma Junior USB Program toegelaten
Het programma Junior USB Program is door bestuur NPO toegelaten. Omdat het steeds moeilijker was om aan printers te komen waarmee de gegevens uit juniorklokken kunnen worden geprint is op verzoek van de firma Oomens dit programma getest en goed bevonden.
Afbeelding Juniorklok
Ook Nederlandse team in standaardklasse bekend (Update met foto's!)
Het team dat Nederland van 16 t/m 18 januari 2015 in Boedapest gaat vertegenwoordigen in de standaardklasse is ook bekend. De duiven zijn inmiddels inmiddels gekeurd en voor de sportklasse geklasseerd. De plaats in de eindrangschikking is vermeld voor de duif. De klassering van de jonge duiven voor de standaardklasse is nog niet bekend.
Uitslagen Olympiade 2015
Inmiddels zijn alle uitslagen bekend. Bekijk dit artikel voor alle Nederlandse uitslagen, inclusief een link met alle complete uitslagen.
Eigenaren duiven uit 2003 gezocht
In het Centrale Opvanghok in Kollum worden twee duiven uit 2003 opgevangen. Het gaat om de ringnummers 1668575 en 1775034.Van allebei de duiven is de eigenaar in het systeem niet juist.
Software-update Tauris nodig
Bij de software in de Tauris-sytemen is een probleem ontdekt. Het is niet mogelijk om bij de ringnummers het jaartal 2015 in te voeren. Duiven van 2015 kunnen dus nog niet in het systeem gezet worden.
Afbeelding PNG image Rian Talen
Studente Dierwetenschappen zoekt respondenten
Mijn naam is Rian Talen en ik ben een Master studente Dierwetenschappen aan de Wageningen Universiteit. Momenteel schrijf ik een minor scriptie bij bedrijfseconomie en hiervoor heb ik gegevens van liefhebbers nodig.
Medewerkers IWB gezocht
Bestuur NPO wil in 2015 het Instituut Wedvlucht Begeleiding (IWB) uitbreiden tot drie personen. Ben jij onze meest geschikte kandidaat?
Gebruikerstest website
Afgelopen week heeft de gebruikerstest van de nieuwe website van de NPO plaatsgevonden. Een vijftal mensen is gevraagd opdrachten uit te voeren.
Voorwoord Algemene Vergadering 31 januari 2015
Goedemorgen. Van harte welkom allemaal. Kiesmannen, leden van het beroepscollege, FBCC, IWB, Tucht en Geschillen college, Gouden spelddragers, Commissies NPO, bestuur ZLU en de pers, van harte welkom.
Nieuwe publicatie WOWD - Effecten mandbezetting en drinkgedrag
De resultaten van eerder uitgevoerde onderzoeken hebben veel informatie opgeleverd over warmteproductie, pikgedrag en mobiliteit van duiven in de mand. Er was echter is geen informatie beschikbaar over de wateropname van de duiven in de transportmanden. En tot nu toe was nooit specifiek onderzoek gedaan naar onervaren jonge duiven. Aangezien de relatieve verliezen van met name jonge duiven op de eerste vluchten hoger zijn dan de latere vluchten en er geen gegevens met betrekking tot het drinkgedrag van jonge duiven onder transportcondities beschikbaar waren is tot dit onderzoek besloten.
Verslag Algemene Vergadering 31 januari 2015
Afgelopen zaterdag, 31 januari, is er een Algemene Vergadering NPO gehouden. Een extra vergadering ‘om in alle rust ons te buigen over een aantal voorgestelde voorwaarden voor het komende vliegseizoen’, aldus voorzitter Buwalda in zijn voorwoord Behalve deze punten is er tijdens de vergadering ook aandacht voor de ontwikkeling van onze organisatie en de problematiek rond de rekenaar Nationale Concoursen.
Afbeelding wowd
Software-update Tauris - vervolg
Onlangs verscheen het bericht dat er problemen zijn met het invoeren van het jaartal 2015 in de systemen van Tauris. De aangekondigde software-update is nu beschikbaar. De nieuwe software heeft versienummer 8.17
Afbeelding JPEG image Algemene vergadering 31 januari 2015
Algemene Vergadering NPO - 9 maart 2015
Maandag 9 maart 2015 vindt er weer een Algemene Vergadering NPO plaats. In dit bericht de agenda en alle bijbehorende stukken.
Beslaglegging Pigeon Village op bankrekeningen NPO
Het is waarschijnlijk al bij de meesten bekend dat er op 9 januari 2015 door Pigeon Village beslag is gelegd op alle bankrekeningen van de NPO. Bestuur NPO heeft sinds 12 januari overlegd met Pigeon Village om deze beslaglegging op te heffen.
Afbeelding JPEG image Voorjaarsbeurs
Afbeelding JPEG image Olaf Coops hokbezoek
Afbeelding Hokbezoek Olaf Coops2
Mijn dagje bij Combinatie Van den Berg in Utrecht
Eindelijk was het zover. Ik en mijn vader gingen gezellig een dagje duiven kijken bij de combinatie Van den Berg in Utrecht. Ik had een bon gewonnen op de NPO Jeugddag te Houten.
De toekomst van de Olympiade
Afgelopen dinsdag hebben de leden van de olympiadecommissie samen met bestuur NPO en medewerkers van het kantoor gesproken over de presentatie van Nederland op de volgende Olympiade. Het evenement dat afgelopen januari in Boedapest plaatsvond, is geëvalueerd.
Afbeelding Olympiade Boedapest
Duivenmarkt de Reisduif een succes
28 februari organiseerde vereniging De Reisduif een duivenmarkt in de Westereen. Zo werden er zo'n 60 duiven ingebracht en waren er tal van historische duivenattributen te bewonderen. Met zo'n 150 bezoekers trok deze dag veel liefhebbers.
Afbeelding JPEG image postduivenverkoop28februari20151.jpg
Verslag Algemene Vergadering 9 maart 2015
Omdat er eind januari nog een Algemene Vergadering is gehouden, opent voorzitter Dirk Buwalda met een kort voorwoord. ‘Het tijdstip dwingt ons om gestructureerd te vergaderen. Dat betekent voor mij het uitvoeren van een streng vergaderbeleid. Dat ligt niet zo in mijn aard, doch we zullen het proberen.’
Geslaagde lossings- en vervoersdag
Op 28 februari is door bestuur NPO een lossings- en vervoersdag georganiseerd. Er was veel belangstellling voor deze dag, alle afdelingen waren ruim vertegenwoordigd.
Olympiadecommissie huldigt deelnemers Olympiade Boedapest
Zaterdag 7 maart 2015 was de dag dat de deelnemers aan de Olympiade van Boedapest in het zonnetje gezet werden door de Olympiadecommissie. In een bijzonder geschikte locatie in Houten werden de deelnemers ontvangen door de Olympiadecommissie en een afvaardiging van het NPO-bestuur. Deze bijeenkomst was op de zaterdag na afloop van de Voorjaarsbeurs in Houten gepland. Het was dus voor allemaal mogelijk een leuke combinatie te maken.
Afbeelding JPEG image Toon van Esch
Gouden Spelddrager Toon van Esch overleden
Jarenlang was Toon (Antoon) van Esch uit Erp dé man van de Nationale Manifestatie. De organisatie van de beurs viel vooral onder zijn verantwoordelijkheid. Hij had goede contacten met alle standhouders en was de bindende factor tussen alle vrijwilligers. Op 25 februari jl. is Toon op 79-jarige leeftijd overleden.
Eén van je duiven gevonden? Reageer!
De duiven worden alweer volop getraind en binnenkort doen ze weer mee aan de eerste vluchten van dit seizoen. Het aantal duiven dat de weg kwijtraakt, neemt daarom weer toe. Voor de persoon of de instantie die een duif opvangt is het wel zo prettig als je laat weten wat er met de duif moet gebeuren.
Kantoor gesloten
Het kantoor in Veenendaal is ook vandaag, de dag na Hemelvaart, gesloten.
Afbeelding JPEG image gesloten.jpg
Afbeelding PNG image Logo NVWA
Afbeelding PNG image Logo NVWA
Strengere handhaving regels slachtduiven
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat aanbieders van slachtduiven die niet volgens de regels handelen beboeten. Begin maart 2015 is er overleg geweest tussen de NPO en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dit overleg vond plaats op verzoek van de NVWA, omdat er in een hoog percentage geslachte postduiven residuen (restanten) zijn gevonden van diergeneesmiddelen die verboden zijn voor consumptiedieren.
Afbeelding JPEG image Logo NVWA
Promohokjes populair
Ook in de eerste maanden van 2015 kunnen we weer concluderen dat de promohokjes populair zijn. We hebben weer aantal nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen. Daar is een hokje geplaatst en ze zijn zich nu aan het opmaken voor het nieuwe seizoen.
Nieuwsoverzicht
Afbeelding JPEG image van txt naar web
Teletekst in 2015
Naar aanleiding van een voorstel, gedaan door afdeling Oost-Nederland tijdens de algemene ledenvergadering in november 2014, is besloten het gebruik van SBS6-text aan te passen.
Verslag van de FCI bijeenkomsten in maart 2015
Op 18, 19 en 20 maart 2015 heeft er een FCI congres in Halle België plaatsgevonden. Tijdens de diverse vergaderingen is een aantal zaken besloten en sommige onderwerpen zullen nog terugkomen op de agenda van oktober 2015.
Het seizoen gaat van start!
Collega duivenliefhebbers, het seizoen is weer begonnen. Koud, guur en veel wind. Gelukkig zijn de vooruitzichten voor dit weekend een stuk beter. Wij in Friesland hebben afgelopen zaterdag de eerste trainingsvlucht weer gehad. Mijn zoon Willem en ikzelf klokten er 16 bij de eerste twintig in onze vereniging (273 duiven) en dat is toch een mooi begin. Een mooi begin na een moeilijk vergaderseizoen, dat wel.
Afbeelding JPEG image 20150410_114010.jpg
Afbeelding JPEG image Nieuwe ontvangst kantoor
Nieuwe look voor kantoor en receptie
Vandaag heeft het kantoor een metamorfose ondergaan. Geheel in de lijn van de nieuwe huisstijl en het nieuwe logo is het kantoor nu aan de buitenkant en aan de binnenkant nog meer herkenbaar.
Verslag van hokbezoek Thymo Lankhof bij Cor en Yvonne Kleijn
In 2011 ben ik begonnen met postduiven houden. Mijn opa en oma hadden sierduiven, maar ik wilde graag dat ik ze weg kon brengen, en dat ze dan terugkwamen.
Afbeelding JPEG image Thymo Lankhof
Afbeelding LogoMira.JPG
Europees Kampioenschap in Mira
Op 19 september 2015 wordt het in Portugal weer het Europees Kampioenschap vervlogen. Op die dag kun je meedoen aan verschillende races, allemaal georganiseerd door de Portugese Bond. Als Nederlandse liefhebber kun je hieraan meedoen, want Nederland is lid van de FCI. Je moet je deelname wel zelf regelen.
Gebruik teletekst
Op 29 april is door bestuur NPO aan de kiesmannen NPO een nieuw voorstel voorgelegd met betrekking tot het vermelden van uitslagen op teletekst. De kiesmannen hebben besloten om dit nieuwe voorstel niet aan te nemen. Het in november 2014 genomen besluit blijft dus ongewijzigd van kracht.
Conflict afdeling 5 Zuid-Holland en De Kuststrook
Zoals u allemaal weet, bestaat er al geruime tijd een conflict tussen afdeling 5 Zuid-Holland en afdeling 12 De Kuststrook. Hier een weergave van de gebeurtenissen die hebben geleid tot de stand van zaken nu in dit conflict.
Jubileumactie van Centraal Hok in Oudenbosch
Afgelopen zaterdag 9 mei was een speciale dag voor Centraal Hokbeheerder De Heijde in Oudenbosch. Zijn hok bestond op die dag 25 jaar.
Afbeelding JPEG image logoVIE.jpg
De postduivensport op de erfgoedlijst
De NPO is aan het bekijken of zij gaat proberen om de postduivensport op de lijst Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed te krijgen. Op deze lijst staan waardevol geachte Nederlandse tradities. De lijst wordt opgesteld door het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed.
Trek nu al je plan voor de Olympiade van 2017
De volgende Olympiade wordt in 2017 in het Belgische Brussel gehouden in het weekend van 28 en 29 januari! Topduiven uit de hele wereld komen hier bij elkaar om te strijden om de Olympische titel. Zowel in de sport- als in de standaardklasse kun je in diverse categorieën een belangrijke internationale prijs halen.
Hokbezoek bij Michel Verweij en Peter de Haan
Op de NPO jeugddag in Houten, waar ik met mijn coördinator Ivo naartoe ben gegaan, heb ik een loting voor een hokbezoek bij Michel Verweij en Peter de Haan gewonnen. Donderdag 16 april ben ik naar de liefhebbers toegegaan.
Afbeelding JPEG image Stan3
Algemene Vergadering op 2 juni a.s.
Dinsdag 2 juni wordt een Algemene Vergadering NPO gehouden. Alleen degenen die voor deze vergadering uitgenodigd zijn, kunnen hierbij aanwezig zijn.
Wie is de eigenaar?
Half april is een duif gevonden met een ring uit 1985. Van dat jaar wordt geen administratie meer bijgehouden, maar degene die de duif heeft opgevangen wil graag de eigenaar vinden.
Afbeelding JPEG image Hokbezoek Beute
Afbeelding JPEG image Hokbezoek Beute2
Op bezoek bij Gert-Jan Beute
En toen was het eindelijk zover ik reisde vrijdag 10 april af naar Drenthe. Ik had een hokbezoek gewonnen op de duivenbeurs in Houten bij Gert-Jan Beute. We werden er heel gastvrij ontvangen.
Afbeelding JPEG image Basisschool Op Stap
Afbeelding JPEG image Basisschool Op Stap2
Kleuters van basisschool ‘Op stap’ maken kennis met de postduif!
Wout de Vries bracht op 28 mei een bezoek aan de groepen 1 en 2 van basisschool ‘Op Stap’ in IJsselstein. Hij vertelde hier over de postduivenliefhebberij.
Publicatie naar aanleiding van de extra (besloten) Algemene Vergadering NPO
Op 2 juni is er een extra besloten vergadering geweest op verzoek van zes kiesmannen van de afdeling 5, 7 en 11. Hun agendapunt was de kwestie tussen afdeling 5 en 12. De kiesmannen van afdeling 7 en 11 hadden de vergadering een voorstel gedaan om voor deze kwestie een status-quo in te stellen. Deze status-quo zou inhouden dat de verenigingen, die nu bij afdeling 5 deelnemen aan wedvluchten, dit voor het hele seizoen 2015 zouden blijven doen.
Posters Nationale Concoursen
Alle verenigingen hebben weer een poster ontvangen met daarop alle gegevens van de Nationale Concoursen van dit jaar. Er is nog een klein aantal over en deze worden gratis verstuurd aan degenen die als eersten een e-mail sturen.
Het lossen van marathonvluchten
De marathonvluchten beginnen weer. Op de Algemene Vergadering NPO van 31 januari van dit jaar is gesproken over de middaglossingen van deze vluchten. De Algemene Vergadering NPO heeft toen de volgende regels aangenomen:
Nationale Kampioenschappen anders in 2015
Dit jaar veranderen de Nationale Kampioenschappen. Hokkampioenschappen kennen we bijvoorbeeld niet meer. Hiervoor in de plaats komen er aangewezen en onaangewezen kampioenschappen.
De zaak Brands in het kort toegelicht
Op 10 juni jl deed de rechtbank uitspraak in de zaak Brands. De zaak had betrekking op het niet klasseren van de duiven van de heer Brands op de wedvlucht Bergerac van 4 augustus 2013. De rechter stelde de NPO in het gelijk.
Insturen bestanden nationale wedvluchten
Afgelopen weekend was de eerste nationale/sectorale wedvlucht van dit seizoen vanuit St. Vincent. Als ik dit schrijf is het inmiddels donderdag en zijn wij nog niet in het bezit van de juiste bestanden die bij de drukker aangeleverd kunnen worden.
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.