Gebruik apparatuur, software en chipringen

WIE LOST WAAR?

Klik hier om de actuele lossingsinformatie te raadplegen.

Gebruik apparatuur, software en chipringen

 

Toegelaten ECS-Systemen
 

Toegelaten applicatie-software  

Toegelaten applicatierekenprogramma's (combiprogramma's):

  • DAS!2015 - Frans Huynen
  • PRsys - Cees Epping
  • Rekenaar - Venira
  • WinVer/Autokon - Compuclub

 

Chipringen

Om een postduif die na een vlucht thuiskomt te kunnen constateren, is een chipring nodig. 

Belangrijk
Chipringen die niet afkomstig zijn van de NPO, mogen niet gebruikt worden. 

Gummiringen

Gummiringen worden sinds 2024 niet meer gebruikt.

Nabestellingen

Bij nabestellingen van chipringen moet de vereniging er rekening mee houden dat er € 25,00 euro extra in rekening wordt gebracht omdat er extra administratieve handelingen maar ook extra kosten worden gemaakt bij het verpakken en het verzenden. Is een chipring niet meer leverbaar op het moment van bestellen, dan wordt een alternatief geleverd.

Overschrijven chipringen

In alle clips en chipringen staat het verenigingslidnummer. Dit is gedaan om diefstal te voorkomen. Ze kunnen dus alleen binnen de eigen vereniging gebruikt worden. Bij het overgaan naar een andere vereniging moet dit daarom gewijzigd worden. Dit kan sinds januari 2016 gratis in de eigen vereniging geregeld worden.

Garantie

De leveranciers van chipringen geven een gemiddelde levensduur aan van de chipringen van vijf jaar. Aan deze verwachte levensduur kan geen daadwerkelijke garantie worden ontleend. De NPO geeft echter wel een garantie dat de ringen die geleverd worden, ook daadwerkelijk functioneren. Blijkt bij de uitgifte door de vereniging dat bij de registratie of bij het beschrijven van de ring met het verenigingslidnummer een ring niet functioneert, dan zal deze ring door de NPO gratis worden vervangen. Gebruikte ringen worden echter niet vervangen en bovendien worden ringen, die ter vervanging aangeboden worden, getest of ze daadwerkelijk niet functioneren.

INFORMATIE VOOR LEDEN

Informatie voor leden