Ledenservice

WIE LOST WAAR?

Klik hier om de actuele lossingsinformatie te raadplegen.

Ledenservice

Duivensportbond NPO wil haar leden en geïnteresseerden in de duivensport zo compleet mogelijk informeren over alles wat met postduiven houden te maken heeft. Via onderstaande links kunt u het volgende vinden:

 

Boeken lenen

De NPO heeft een uitgebreide collectie boeken over postduiven en het houden van duiven. Zo hebben we onder andere boeken over de gezondheid van duiven, de sport en de historie. Leden van de NPO kunnen deze gratis lenen. Klik hier voor een overzicht van onze collectie.

Een boek aanvragen

U kunt een boek online aanvragen. Hierbij gelden de volgende regels: 

  • Alleen leden van de NPO kunnen boeken lenen.
  • De maximale uitleentermijn is vier weken.
  • Er kan één boek per keer verstuurd worden. 
  • De kosten voor terugzenden zijn voor rekening van de lener.
  • Terugzending van het boek moet gebeuren in de envelop waarin het boek is ontvangen.
     

Tips

De medewerkers van de NPO proberen zo goed mogelijk in de gaten te houden of er nieuwe boeken over (post)duiven verschijnen. Maar de kans bestaat dat een uitgave over het hoofd gezien wordt. Een tip? Stuur een e-mail naar info@duivensportbond.nl.

 

Vaste voetringen

Elk jaar geeft de NPO vaste voetringen uit aan haar verenigingen. Ringen zijn alleen door leden via de vereniging te bestellen. In juli wordt de bestelling geplaatst. Eind december ontvangen de verenigingen de ringen voor het volgende jaar. In juli 2023 volgt informatie over de prijzen, bestelperiode en bestelprocedure voor de ringen van 2024.

De ringen hebben elk jaar een andere kleur. Sinds 2014 wordt de kleur bepaald door de FCI, de wereldorganisatie voor postduiven. Ringen voor de Ladies League hebben een kleine roze streep extra en de chipringen zijn roze. Meer informatie over deze ringen kun je opvragen via info@duivensportbond.nl.

Het is belangrijk dat wanneer je een duif in eigendom hebt, deze ook op jouw naam geregistreerd staat. Voor het op naam zetten van een duif moet je in het bezit zijn van het eigendomsbewijs dat hoort bij de ring. Ben je dat eigendomsbewijs kwijt of heb je het niet gekregen? Vraag dan een duplicaat aan.

 

Overschrijven duiven

Het overschrijven van duiven kunt u zelf online regelen of via de overschrijvingsfunctionaris in uw vereniging. Bekijk ook de filmpjes waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe het overschrijven van duiven in zijn werk gaat of lees de uitleg:

 

Formulieren downloaden

Op deze plek vindt u diverse formulieren die u kunt downloaden.

 

 

 

INFORMATIE VOOR LEDEN

Informatie voor leden