Overschrijven van duiven

WIE LOST WAAR?

Klik hier om de actuele lossingsinformatie te raadplegen.

Overschrijven van duiven

Wanneer u duiven koopt of geschonken krijgt is het belangrijk dat deze op uw naam staan. Dit is een vereiste om met de duif deel te kunnen nemen aan wedvluchten en ook belangrijk wanneer uw duif eventueel door iemand anders wordt opgevangen. Men kan dan snel contact met u opnemen.

Nederlandse duiven

Wanneer u Nederlandse duiven op naam wilt zetten kunt u dat online doen of via uw vereniging.

  • Online

Hieronder ziet u twee fimpjes en een beschrijving, waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe het overschrijven van duiven in zijn werk gaat:

Overschrijven van uw duiven naar andere liefhebber 

Overschrijven van duiven van een andere liefhebber op uw naam 

Geschreven uitleg

  • Via uw vereniging


In enkele gevallen is het niet mogelijk om online over te schrijven, bijvoorbeeld:

  • De andere liefhebber of u heeft geen geldig account (dat kan zijn omdat een van u tijdelijk geen lid is van een vereniging).
  • De oude eigenaar is gestopt met de duivensport of overleden.
  • De andere liefhebber is niet in staat om de aanvraag goed te keuren.


Wanneer dit het geval is, kunt u als nieuwe eigenaar met uw eigendomsbewijs naar de overschrijvingsfunctionaris in uw vereniging. Deze kan de duif voor u op naam zetten.

Belgische duiven

Deze kunt u niet via online overschrijven. Ze moeten echter wel worden geregistreerd in de NPO-Cloud. Om een Belgische duif op naam te zetten volgt u de onderstaande stappen:

  1. Laat deze door u overschrijvingsfunctionaris op naam zetten in de NPO-Cloud (wederom op vertoon van het eigendomsbewijs).
  2. Stuur een mail naar info@duivensportbond.nl met daarin foto's van de eigendomsbewijzen, de ringnummers en uw naam en lidnummer.

Wij geven deze nummers door aan de Belgische Bond voor hun administratie. Wanneer uw duif wordt opgevangen, zullen zij uw gegevens doorgeven.

Overige buitenlandse duiven

Wanneer u een eigendomsbewijs heeft van deze duif dan kunt u deze bij de overschrijvingsfunctionaris van uw vereniging op naam laten zetten in de NPO-Cloud.

Let op: Duitse nummers dienen andersom ingevuld te worden. DV 04598-24-71 moet worden ingevoerd als DV 2024-1789540.

INFORMATIE VOOR LEDEN

Informatie voor leden