Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Corona

Corona

Op deze pagina vindt u alle ontwikkelingen informatie, nieuws en linkjes met betrekking tot corona (COVID-19) en de duivensport.

Op dit moment geldt protocol 3.1.


corona/covid19

Een speciaal NPO COVID-19 team is samengesteld. Het team bestaat uit Ben Geerink, René Dalmolen, Gerald Ensing, Leo van der Waart, Theo Boelens en Wiebren van Stralen. Dit team bekijkt op welke wijze de duivensport binnen de 1,5 meter samenleving beleefd kan worden. 

De COVID-19 werkgroep coördineert alles met betrekking tot de duivensport tijdens de coronatijd. Alle vragen, opmerkingen, suggesties kunnen gestuurd worden naar . 

Nieuws

 • Openstelling duivenlokalen na de persconferentie van vrijdag 26 november 2021. I.v.m. de corona-problematiek zijn er door overheid nieuwe regels afgekondigd om deze pandemie te bestrijden.

 Voor duivenverenigingen geldt nu het volgende:

  • Duivenverenigingen vallen onder sportkantines/horeca (Dat is overigens vanaf dag één al zo).
  • De openingstijden zijn tussen 06:00 uur en 17:00 uur.
  • Vergaderingen moeten dus voor 17:00 uur afgelopen zijn, het al of niet gebruik maken van consumpties is daarbij geen criterium.
  • QR-check is uiteraard van toepassing evenals een vaste zitplaats na binnenkomst.
  • Bovenstaande regels gelden ook bij openstelling voor tentoonstellingen.
   Let op!
   In gebieden waar vogelgriep heerst zijn tentoonstellingen niet toegestaan. (3 en 10 km zone)
  • Tentoonstellingen moeten 8 dagen voor aanvang van de tentoonstelling zijn aangemeld bij de NVWA. (Kennisgeving Tentoonstellingen/Evenementen (minlnv.nl)
  • Bovenstaande regels gelden minimaal drie weken.


Nieuwsarchief

 

Het uitgangspunt voor het NPO COVID-19 team zijn de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM. Begin mei kon het team het eerste succes vieren: na nauw overleg met alle betrokken instanties is het voor individuele Nederlandse duivenliefhebbers weer toegestaan om duiven op te leren/af te richten. Momenteel is protocol 3.1 van juni 2021 van kracht.


Hieronder vindt u de andere protocollen:


Antwoord op veelgestelde vragen


Beschikbare (communicatie)middelen
Overig

Achtergrondinformatie
Op 8 mei 2020 zijn de afdelingen, secties, platforms en (reserve)afgevaardigden via een NPO Update geïnformeerd over de mogelijkheid om seizoen 2020 te starten. Klik hier voor deze editie van de  NPO Update. 
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.