Druk weekend met drie wedvluchten

WIE LOST WAAR?

Klik hier om de actuele lossingsinformatie te raadplegen.

Druk weekend met drie wedvluchten

Gefeliciteerd winnaars Grand Prix TGV
Met het onstabiele weer van de laatste weken, dat overigens ook het komende weekend weer aan de orde is, was het fijn dat de eerste Grand Prix voor alle Afdelingen door kon gaan. De duiven haalden behoorlijke snelheden, afhankelijk van de verschillende losplaatsen. De meeste duiven hadden bij de start te maken met tegenwind, maar na een tijdje draaide dat naar wind mee. De duiven die hier het beste mee wisten om te gaan, klasseerden zich in de top van de uitslag. Totaal waren er 119.332 duiven in concours van 6.369 deelnemers. De beste hokprestatie was van Tim Penders uit Heerlen. De snelste duif van het geheel was van H.W. Helmerichs uit Brual! Voor het totaal overzicht van de beste hokprestaties en snelste duiven van de spelgebieden verwijs ik graag naar het wedstrijdverslag. Gefeliciteerd winnaars van deze door Travipharma gesponsorde Grand Prix TGV!

Insturen D- en W bestanden
Wij zijn in het gedeelte van het seizoen aangekomen dat er vaak buiten de eigen vereniging wordt ingekorfd. Om fouten en vervolgens teleurstellingen te voorkomen wijs ik iedereen er nogmaals op dat het bij het inkorven in een Nationaal Inkorfcentrum (NIC) verplicht is om ook daar weer af te slaan. Art. 42 lid 5 van het wedvluchtreglement is daarin heel duidelijk. 5:

Het aan- en afslaan van de klokken en het uitlezen van de elektronische systemen moet plaatsvinden in het nationaal inkorfcentrum waar de duiven zijn ingekorfd.

Grand Prix St. Vincent
Donderdagmorgen zijn de 10.319 duiven van 1752 liefhebbers gearriveerd op de losplaats St. Vincent. Het eerste Nationale Concours van dit jaar. Het zijn bijna dezelfde aantallen als vorig jaar, toen waren het 10.199 duiven van 1769 liefhebbers. Stabiele aantallen, het geeft aan dat het de specialisten zijn die op dit Nationale Concours hun duiven voorbereiden en inzetten. Op het moment dat ik dit schrijf (donderdag) zien de weersverwachtingen er - op zijn zachts gezegd - nog niet best uit. Maar de duiven zijn met het IWB en de Nationale Lossingscommissie in goede handen. Zoals ik vorige week al aangaf hebben wij in Beyers een fantastische sponsor van deze NPO Grand Prix.

Voor de helderheid, voor de Grand Prix St. Vincent geldt de meldplicht van de 1e duif. Hiervoor is voor iedereen de Live Meld-App van Compuclub beschikbaar. Voor degenen die hiermee onbekend zijn, de app is links onder te vinden op de site van Compuclub.

Alle deelnemers veel succes toegewenst!

Ladies League: laatste kans juiste naam in uitslag te vermelden
Voor de Ladies zijn er dit weekend mooie prijzen te winnen op de Vitessevlucht. De informatie staat op de website en in Op (de) Hoogte van 14 juni. Inmiddels staan bijna alle Ladies met de juiste naam in de uitslag. Daar is al gedurende langere tijd veel aandacht aan besteed. Daarom is het vanaf dit moment heel simpel. Als de naam in de uitslag of stand niet van een Ladie is, telt het niet mee voor de Ladies League. Het is niet mogelijk om het resultaat uit de uitslag te verwijderen. Maar uitsluiten voor alles wat de Ladies League aantrekkelijk maakt, als de naam van de man in de uitslag staat is wel mogelijk. maar daar koop je natuurlijk geen speciale Ladie League ringen voor. Dus hierbij de laatste kans om het juist in het verenigingsprogramma te zetten.

Er wordt op dit moment door Compuclub gewerkt aan de tussenstanden. Tijdens de winterperiode is vastgesteld om voor de kampioenschappen 1 op 10 (verfijnd) door te voeren. Hiervoor geldt de afdelingsuitslag van de Ladies League. Waar die niet gemaakt kan worden, omdat er niet gezamenlijk gelost wordt, telt grootste gezamenlijke lossing. Verder is er hetzelfde aantal streepvluchten als bij het Nationaal Vliegprogramma.

Druk weekend voor de boeg
Het wordt een druk weekend met drie wedvluchten, hopelijk kunnen ze allemaal doorgaan, succes!

Sponsor Grand Prix St. Vincent

INFORMATIE VOOR LEDEN

Informatie voor leden