Persoonlijke hulpmiddelen

Home > Nieuws

Nieuws

Nieuw automatiseringssysteem

Om u in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn hebben wij besloten om tot een nieuw automatiseringssysteem over te gaan. Wij hebben ervoor gekozen om hiermee reeds aan de slag te gaan. Nog niet alle facetten zijn helemaal afgerond maar fasegewijs ontstaan er steeds meer punten die verbeterd zijn zodat ook steeds meerdere werkzaamheden sneller en efficiënter kunnen worden uitgevoerd.

Lees verder...

Het bestuur bedankt

Op de beleidsdag van 11 april jl. is als één van de doelstellingen aangenomen om te proberen om de kosten voor de liefhebber neutraal te houden. Aangezien de opbrengsten op de NPO begroting grotendeels bestaan uit de verkoop van de vaste voetringen, chipringen en contributie, wordt verwezenlijking van deze doelstelling bij een teruglopend ledenaantal een zeer moeilijke opgave.

Lees verder...

Algemene Ledenvergadering NGvKvP

Algemene Ledenvergadering NGvKvP

De groep van keurmeesters hield afgelopen zaterdag 8 oktober haar jaarlijkse algemene ledenvergadering te Heerde.

Lees verder...

Vacature NPO Bestuur

Zijn lobbyen en netwerken u op het lijf geschreven? Misschien bent u dan degene die we zoeken voor het NPO-bestuur.

Lees verder...

NPO voorzitter bezoekt Kaatsheuvel

NPO voorzitter bezoekt Kaatsheuvel

Op uitnodiging van de Kaatsheuvelse Postduiven Vereniging bracht NPO voorzitter Maurice van der Kruk vrijdag 30 september een bezoek aan Kaatsheuvel. Rond 20.30 uur was het clubgebouw van de KPV tot de nok toe gevuld en in een ruim 2,5 uur durend betoog zette Maurice de visie en de ideeën van het NPO bestuur uiteen die moeten gaan leiden tot een duivensport waaraan huidige en toekomstige generaties nog veel plezier kunnen beleven.

Lees verder...

Olympiade 2017 Brussel

Olympiade 2017 Brussel

Terwijl wij samen met de ruiende duiven intens kunnen genieten van de prachtige nazomer, wordt er door de rekenaar van de NPO naarstig gewerkt aan de afwikkeling van de uitslagen seizoen 2016. Een hele tour om alle zaken netjes op een rij te krijgen, want uit een brij van samenspelen, rayons, districten, concourscommissies, etc., die soms naar ongebreidelde willekeur zijn samengesteld, is het niet altijd even gemakkelijk om tot volwaardige uitslagen te komen. Zoals reeds eerder bericht zal Compuclub de Olympiadecommissie terzijde staan met de selectie van de sportduiven en zal ze de controle verzorgen of de geselecteerde standaardduiven aan de gestelde voorwaarden voldoen qua vliegprestaties.

Lees verder...

Gezocht: Official Sponsor Nationale Dagen NPO

Zoals bekend heeft elk groot evenement tegenwoordig een ‘Official Sponsor’. Zo is Heineken de official sponsor van de Champions League. De Nationale Dagen is voor ons als duivenliefhebbers een jaarlijks evenement met huldigingen, jeugddag, lezingen en een specifieke duivenbeurs. Welke duivengerelateerde ondernemer eigent zich voor dit evenement de titel Official Sponsor toe?

Lees verder...

Je eigen gegevens in mijn.npoveenendaal.nl

Je eigen gegevens in mijn.npoveenendaal.nl

Het is mogelijk om zelf je telefoonnummer of e-mailadres te wijzigen in de ledenadministratie van de NPO. Ook kun je zien welke duiven op je naam staan en kun je bijvoorbeeld direct een duplicaateigendomsbewijs aanvragen.

Lees verder...

Verslag Stuurgroep 29 augustus 2016

Mevrouw Olfers opent de vergadering en heet iedereen hartelijk welkom. Er wordt hard gewerkt aan professionalisering van de rechtspleging, statutenwijziging, de enquête, het dispensatiereglement en licentieregels voor vervoer.

Lees verder...

Nieuws van de Nationale Tentoonstellingscommissie

Op 19 en 20 november 2016 worden voor de Nederlandse duivenliefhebbers weer de Nationale Dagen in de Expo te Houten georganiseerd. Alle leden van de Nederlandse Postduiven Organisatie (NPO) kunnen aan de tentoonstelling deelnemen met bevlogen en onbevlogen duiven.

Lees verder...

Herberekende kampioenschappen Dagfond per 16 september

De afgelopen weken zijn enkele aanpassingen gedaan door de Nationale Rekenaar Compuclub. Hierdoor zijn rangen en standen gewijzigd.

Lees verder...

Extra aanvullende informatie Olympiade 2017

Het seizoen 2016 is voor nagenoeg alle afdelingen afgelopen. Het is nu de tijd om de balans op te maken. Nog niet zo lang geleden werd dan potlood en papier gepakt en werd er gerekend. Nu hebben de duiven amper hun inspanningen van de wedvlucht verwerkt of hun ringnummer prijkt al dan niet op de uitslag van hun vlucht.

Lees verder...

Duivensportpromotie op Open Monumentendag

Duivensportpromotie op Open Monumentendag

Zaterdag 10 september was er de Open Monumentendag in Nederland. In Oudewater, een stadje aan de Hollandse IJssel, werd dit ook gevierd. Het stadcentrum is op deze dag toegankelijk voor het publiek, van stadhuis tot de enkele musea welke het stadje rijk is, tevens werd er de kans geboden om verenigingen zich te laten voorstellen aan een breed publiek.

Lees verder...

Vechten tegen de bierkaai

Vechten tegen de bierkaai

Vechten tegen de bierkaai betekent 'het onmogelijke proberen te bereiken, een verloren strijd aangaan'. Deze uitdrukking is ontstaan in Amsterdam. De bewoners van de Bierkade (een deel van de Oudezijds Voorburgwal, gelegen bij de Oude Kerk) stonden bekend als echte vechtersbazen. Wie het tegen hen wilde opnemen, kon er bij voorbaat zeker van zijn de strijd te verliezen.

Lees verder...

Interimmanager Fred an Haack

Interimmanager Fred an Haack

Graag stel ik mij even voor. Mijn naam is Fred an Haack, ik ben 55 jaar en woonachtig in Houten vlakbij Utrecht. Ik ben getrouwd en de trotse vader van 3 dochters. Wanneer ik niet aan het werk ben besteed ik mijn tijd aan mijn gezin, vind ik het fijn om hard te lopen, ben ik bestuurslid bij een voetbalclub in mijn woonplaats, besteed ik veel tijd en aandacht aan mijn vrienden en ben ik een enorme fan van het eiland Mallorca.

Lees verder...

Gebroeders Homma winnen de Nationale duivenvlucht vanuit Morlincourt

Ydo en Elco Homma vliegen gezamenlijk onder de naam Gebroeders Homma. Dit zeer jonge duo speelt pas vanaf 2006 met duiven. Hoe is dit ontstaan? Ydo is in eerste instantie begonnen met de duiven en Elco is hier later bij aangehaakt. Door de omgang met duiven die Ydo dagelijks bezighoud in combinatie met een wedstrijd element was de knop gauw om bij Elco en gezamenlijk zouden ze postduiven gaan houden. Als u denkt dat dit het enige is wat ze doen dan heeft u het mis.

Lees verder...

G. & H. Calis winnen de Nationale duivenvlucht vanuit Melun

Ik sprak met Harold Calis. Harold maakt samen met zijn vader Gerard de Combinatie G&H Calis uit Bussum compleet. Deze combinatie speelt al 40 jaar onder deze naam. 40 Jaar! Dit moet een goed tandem zijn waar de taken en verantwoordelijkheden goed verdeeld zijn. Gerard houdt zich met name bezig met de duiven. Dat is de melker die verantwoordelijk is voor de prachtige uitslagen die deze Combinatie realiseert.

Lees verder...

W.B. de Kruif wint de Nationale duivenvlucht vanuit Fontenay sur Eure

Het was voor mij een zeer mooie bijkomstigheid om persoonlijk op bezoek te gaan bij deze duivenliefhebbers welke ik al jaren ken. Een 15 jaar geleden woonde ik in Woerden waar ik tegen deze mannen speelde, weliswaar vanuit een andere vereniging maar toch. In die tijd was Buck al een zeer gedreven om prestaties te behalen met zijn duiven toen nog met wisselend succes. Maar wat er in die tussentijd tot nu gebeurd is, grenst aan het onwaarschijnlijke.

Lees verder...

Patrick Marijnissen wint de Nationale duivenvlucht vanuit Gien

Patrick, Silvia en hun dochter verhuisden in 2015 van Oudenbosch naar Fijnaart. De droom van dit gezin was een groter huis en een grotere tuin, zodat ze meer ruimte zouden hebben om hun gezamenlijke hobby, de postduivensport, uit te kunnen voeren. Ging het slecht dan op het oude adres dan? Nee, helemaal niet. In 2015 had Patrick nog de duifkampioen Eendaagse fond. Prestaties waren er wel, maar de ruimte niet. Bij de verhuizing werden de vijf belangrijkste vliegduiven en de kweekduiven meegenomen om hierop verder te kunnen borduren op het nieuwe adres.

Lees verder...

Eigen chipring NPO

Er is nog een voorraad chipringen van afgelopen seizoen aanwezig die nog besteld kunnen worden, maar voor 2017 gaat er wat veranderen.

Lees verder...

NPO in gesprek met ZLU

NPO in gesprek met ZLU

Op 15 augustus jl. hadden enkele NPO bestuurders een overleg met het bestuur van de ZLU. Doel was de samenwerking dusdanig te verstevigen, zodat aan de fondliefhebbers een zowel kwalitatief als kwantitatief goed vluchtprogramma 2017 kan worden aangeboden.

Lees verder...

Extra informatie Olympiade 2017 in Brussel

Direct na de publicatie over de aankomende Olympiade kwamen de eerste vragen binnen. Het is goed om te weten dat de Olympiade in de belangstelling staat.

Lees verder...

Nieuw adres voor reparatie Junior-klokken

Met ingang van 1 augustus jl. heeft Gerwin Basch de reparaties van de Junior-klokken overgenomen.

Lees verder...

Nationale Dagen 2016

Nationale Dagen 2016

Afgelopen woensdag, 24 augustus, zijn de mensen die de Nationale Dagen vorm moeten gaan geven, bij elkaar geweest om de voortgang te bespreken. Het moet een bruisend weekend worden waar voor iedereen wat te doen is.

Lees verder...

Olympiademanden

Olympiademanden

De Olympiadeduiven zullen in het vervolg naar de te organiseren Olympiades vervoerd worden in speciaal hiervoor vervaardigde manden.

Lees verder...

Olympiade 2017 in Brussel

Olympiade 2017 in Brussel

Nu het vliegseizoen 2017 stilaan ten einde loopt is het goed om onze aandacht te gaan vestigen op de komende Olympiade te Brussel. Deze wordt gehouden van vrijdag 27 januari t/m zondag 29 januari 2017. De NPO, lid van de FCI (La Fédération Colombophile Internationale), stelt haar leden in staat om deel te nemen aan deze Olympiade.

Lees verder...

KBDB akkoord over lossingen bereikt met Vlaamse regering

Bestuur NPO heeft vanuit België, via de KBDB, bericht ontvangen dat er een akkoord is bereikt met de Vlaamse Regering inzake de wedvluchten voor a.s. weekend en afspraken op langere termijn met betrekking tot het welzijn van de postduiven.

Lees verder...

Nationale Jonge Duivenvlucht een week uitgesteld

Nationale Jonge Duivenvlucht een week uitgesteld

Morgen, donderdag 25 augustus, zouden de duiven voor de Nationale Jonge Duivenvlucht ingemand worden. Het wordt echter een zeer warm weekend in Frankrijk, België én Nederland. Op basis van artikel 13 van het Reglement Vervoer en Lossingen NPO heeft bestuur NPO daarom besloten deze Nationale vlucht te verplaatsen naar zaterdag 3 september. Inmanden op donderdag 1 september.

Lees verder...

Persbericht: Nationale Jonge Duivenvlucht en het weer

Persbericht: Nationale Jonge Duivenvlucht en het weer

Zowel in Frankrijk als in Nederland verwachten we een weekend waarbij de temperaturen boven de 30 graden uitstijgen en dat terwijl de Nationale Jonge Duivenvlucht op de planning staat. Het bestuur van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie is daarom al in overleg over mogelijk te nemen maatregelen.

Lees verder...

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.